استاد ژئوفیزیک و زلزله‌شناسی واحد علوم و تحقیقات خبر داد

نصب سنسور شتاب‌نگار سامانه هشدار سریع در واحد علوم و تحقیقات

تصویر مطلب نصب سنسور شتاب‌نگار سامانه هشدار سریع  در واحد علوم و تحقیقات
  • سه شنبه 5 دی 1396
استاد ژئوفیزیک و زلزله‌شناسی واحد علوم و تحقیقات گفت: با سنسور شتاب‌نگار سامانه تخمین خسارت و هشدار سریع، در ثانیه‌های پس از وقوع زمین‌لرزه با استفاده از داده‌های حاصل از شتاب‌نگارها و تجزیه و تحلیل آن‌ها می‌توان هشدار لازم را به مناطق دورتر از محل وقوع زمین‌لرزه که در معرض موج حاصله از آن هستند، ارسال کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر حیدری با بیان اینکه این سنسور از سوی سازمان پیشگیری و مدیرت بحران شهر تهران در واحد علوم و تحقیقات نصب شده است، افزود: این سامانه، دو نوع داده و اطلاعات را در دو بخش تخمین خسارت و هشدار سریع ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه خروجی در بخش تخمین خسارت، نقشه‌هایی از خسارت‌های وارده به بناها، سازه‌ها و تعداد کشته‌شدگان و مجروحان زمین‌لرزه است، گفت: در بحث مدیریت بحران پس از زلزله به واسطه اطلاعات و داده‌های آن می‌توان اولویت در امدادرسانی و میزان تخصیص منابع را مدیریت کرد.

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در بخش هشدار سریع، در ثانیه‌های پس از وقوع زمین‌لرزه با استفاده از داده‌های حاصل از شتاب‌نگارها و تجزیه و تحلیل آن‌ها می‌توان شدت زمین‌لرزه را تخمین زده و هشدار لازم را به مناطق دورتر از محل وقوع زمین‌لرزه که در معرض موج حاصله از آن هستند، ارسال کرد. البته این سامانه در شرایط فعلی برای پایش فعالیت بخشی از گسل مشا در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران راه‌اندازی شده است که امیدوارم با همت مسئولین این سازمان و حمایت دیگر سازمان‌ها و مراکز علمی گسترش پیدا کند.

وی افزود: واحد علوم و تحقیقات با توجه به ظرفیت‌های علمی و بهره‌مندی از متخصصان زلزله‌شناس، لرزه‌شناس، گرانی‌سنجی و ژئوالکتریک، یکی از قطب‌های علم ژئوفیزیک در کنار موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران محسوب می‌شود. بنابراین ایجاد شبکه لرزه‌نگاری محلی در واحد علوم و تحقیقات به امر تحقیقات و پژوهش در دانشگاه، تقویت شبکه لرزه‌نگاری تهران و نیز ایجاد اطلاعات لازم برای مدیران بحران در شرایط اضطراری کمک خواهد کرد.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات خاطر نشان کرد: یک موضوع کاملا روشن است که تهران در محاصره گسل‌های متعدد قرار دارد. پس انتظار وقوع زمین‌لرزه در تهران کاملا بدیهی است و این موضوع برای هر قشری از جامعه قابل درک است. اما با زمین‌لرزه اخیر دیگر زمان آن است که فکری اساسی برای کنترل بحران شود که این امر بدون ساخت‌وساز اصولی سازه‌ها، آموزش، توسعه سخت‌افزاری زیرساخت‌ها و افزایش ایستگاه‌های شبکه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری به منظور پایش مداوم فعالیت‌های لرزه‌ای در شناخت گسل‌های فعال منطقه و مطالعه ویژگی‌های آنها غیرممکن است.

انتهای پیام /