برگزاری نشست تخصصی فرهنگی «بصیرت دینی و سیاسی» در واحد تهران مرکزی

تصویر مطلب برگزاری نشست تخصصی فرهنگی «بصیرت دینی و سیاسی» در واحد تهران مرکزی
  • چهارشنبه 6 دی 1396
به همت اداره دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، نشست تخصصی فرهنگی با عنوان  «بصیرت دینی و سیاسی» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد تهران مرکزی، در این نشست دکتر مریم نادری استاد دانشگاه فرهنگیان درخصوص واژه های بصیرت، بیداری و فتنه گفت: بصیرت راه حل و درمانگر فتنه است و در حوزه های مختلف از واژه بصیرت، اعم از بصیرت دینی، سیاسی، فرهنگی و اخلاقی استفاده می شود.

وی با اشاره به معنای بصیرت اظهار داشت: بصیرت قطب نمای حرکت انسان است و بصر از دیدگاه ابن فارس به معنای علم، درشتی، سختی و خشونت و از دیدگاه راغب اصفهانی به معنای چشم و برای قلب است. هر علمی بصیرت نیست و هر عالمی بصیر نامیده نمی شود. بلکه این واژه حاکی از نوعی احاطه علمی و آینده نگری و ایمان است.

نادری افزود: بصیرت در اصل به معنای روشن بینی، شناخت زمان،شناخت نیاز، شناخت اولویت، شناخت دشمن وشناخت دوست است و شناخت وسیله ای است که در مقابل دشمن باید به کار برد، این شناخت ها بصیرت است. همیشه با یک شناخت نمی شود مبارزه کرد.

وی گفت: بکار گیری سلاح مناسب با دشمن و ترفند ها و فتنه های دشمنانی که بصیرت ندارند، سلاح شناسی و دشمن شناسی ندارند، مانند کسانی که در تاریکی شب و درمه غلیظ و غبار می خواهند دشمنی را بزنند و نمی دانند دشمن کجاست. بعضی ها احساس مسئولیت می کنند و علم هم دارند ولی نمی دانند کجا چه حرکت و چه رفتاری انجام دهند. انگیزه دارند ولی غلط استفاده می کنند بصیرت سواد نیست بینش است.

نادری با تاکید بر اینکه از لوازم بصیرت زیرکی است، گفت: جامعه بدون بصیرت کور است و همچون کوران اعمال متناقض از خود نشان می دهد. انسان هم در بلا، فتنه ها و آزمایشات در مقابل امتحان قرار می گیرد تا صدق گفتار، عمل و اعتقادات آشکار شود.

نادری افزود: جامعه ایی که بی بهره از بصیرت باشد قابل اعتماد نیست و در حساس ترین لحظات به خاطر عدم درک و موقعیت خود، پیشوای بصیرتش را تنها می گذارد. حیات و مماتشان مساوی است به طوری که اگر برترین رهبران عالم هم در راس چنین جامعه ایی با شند از رفتار متناقض و حیرت انگیز مردم زمین گیر می شود . کما اینکه حضرت علی (ع) در مورد مردم زمان خود فرمودند: امیالشان متفاوت و زمامدارانشان به بلای آنها گرفتارند.

وی گفت: شناخت حقیقت ولایت و ولی زمانه خود پیامبر اکرم (ص)، داشتن فکر و اندیشه و تجزیه و تحلیل مسائل، دست یابی به اخبار و اطلاعات صحیح ودرست تجزیه و تحلیل نمودن، دور اندیشی در امور، پیروی از عالمان وارسته، رعایت ایمان و تقوای الهی، عبرت گرفتن از مسائل گوناگون حضرت علی(ع)را از راه های علمی کسب بصیرت است.

وی گفت: برخورداری از بصیرت در تمام عرصه های زندگی الزامی است، اما در برخی عرصه های ضروری تر به نظر می رسد به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب از لزوم بصیرت در شناخت دشمن و ترفند هایش همواره تاکید دارند که در دوران ممزوج شدن حق و باطل باید مراقب بود که حق و باطل مشتبه نشود و انجام حرکت عمومی در وضعیت کنونی جهان بر اساس بصیرت باشد.