دکتر واشقانی فراهانی در جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی :

تصویر مطلب فردی که پژوهش خود را در دانشگاه آزاد اسلامی انجام نداده، مجوز ندارد مقاله را به نام دانشگاه منتشر کند
  • شنبه 29 آبان 1395
جلسه شورای پژوهش و فناوری استان مرکزی با حضور دکتر واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه آزاد اسلامی در واحد فراهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر واشقانی فراهانی گفت: از آنجایی که ساها جزء سیاست های اصلی معاونت پژوهشی است در گزارش هایی که از سوی واحدها ارایه می شود باید دقیق و کامل باشد.

او همچنین گفت: برنامه عملیاتی، پیش بینی برنامه ها و درصد تحقق آنها باید به طور دقیق، واضح و شفاف ارائه شود البته هیچگاه تحقق صد در صدی برنامه ها مد نظر نیست.

دکتر واشقانی فراهانی تاکید کرد: بودجه پژوهشی صرفا باید در زمینه پژوهشی مصرف شود و معاونان پژوهشی نباید اجازه صرف بودجه پژوهشی را در سایر حوزه ها مثل حقوق و دستمزد بدهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره بحث پایان نامه ها و مقالات به معاونان پژوهشی تاکید کرد فردی که پژوهش خود را در دانشگاه آزاد اسلامی انجام نداده مجوز ندارد که مقاله را به نام دانشگاه منتشر کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از آنجایی که میزان تشویق مقاله در دانشگاه آزاد اسلامی بالا است مشاهده می شود افرادی خارج از دانشگاه با آدرس دهی دانشگاه آزاد اسلامی مقاله هایی را می نویسند .

واشقانی فراهانی گفت: علاوه بر اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان نیز می توانند به اسم دانشگاه آزاد اسلامی مقالات خود را منتشر کنند.

دکتر صالحی رئیس واحد فراهان در ابتدای جلسه به ارائه گزارش مختصری از تاریخچه واحد فراهان و فعالیت نوزده ساله آن پرداخت.

صالحی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در تیر ماه سال 76 با جذب 55 دانشجو در رشته حسابداری به عنوان یک مرکز آموزشی زیر نظر واحد اراک در یک ساختمان استیجاری فعالیت خود را آغاز کرد و در طول نوزده سال فعالیت خود تا به امروز بیش از هزار نفر در مقطع کاردانی، 4 هزار و 561 نفر در مقطع کارشناسی و 171 نفر در مقطع کارشناسی ارشد از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

وی افزود :تعداد رشته های دانشگاه 58 رشته مصوب که شامل 9رشته کاردانی، 29 رشته کارشناسی، 19 رشته کارشناسی ارشد و یک رشته دکتری است که با توجه به شروع کاهش دانشجو از سال 91 در حال حاضر تعداد رشته ها شامل یک رشته کاردانی 12 رشته کارشناسی و 12 رشته کارشناسی ارشد است.

. صالحی ادامه داد: تعداد دانشجوی واحد فراهان در سال 88قریب به 3 هزار نفر بود که در حال حاضر این واحد دارای 850 نفر دانشجو است.

او تعداد اعضای هیات علمی را 29 نفر شامل9 نفر با مدرک دکتری تخصصی 13 نفر دانشجوی دکتری و 7 نفر مربی و تعداد کارمندان را 44 نفر اعلام کرد.

صالحی فضای آموزشی، اداری و خدماتی واحد فراهان را 16500متر مربع اعلام کرد و گفت: با توجه به وجود رشته های فنی مهندسی و علوم پایه 22 آزمایشگاه و 11 کارگاه در واحد راه اندازی و تجهیز شده است که طی سه بار بازدید بازرسان وزارت علوم، از وضعیت کارگاهها و آزمایشگاهها اعلام رضایت کرده اند و اصولا تصویب رشته ارشد میکروبیولوژی به خاطر همین گزارشات مثبت بوده است.

علیرضا نظام آبادی دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاهآزاد اسلامی استان مرکزی در ابتدای سخنان خود به روسا و معاونان پژوهشی واحدها تاکید کرد به برنامه محور بودن فعالیت های خود توجه ویژه ای داشته باشند، پیش بینی برنامه ها را نیز به گونه ای انجام دهند که تا حد ممکن به واقعیت نزدیک باشد.

او اظهار داشت تاکید ما به روسای واحدها همواره برنامه محور بودن فعالیت های آن هاست و اینکه آنچه پیش بینی می شود در همه ابعاد نزدیک به واقعیت باشد.

نظام آبادی تاکید کرد که بودجه را باید عملیاتی دید و انجام داد و اگر هم مشکلاتی بر سر راه این مسئله وجود دارد باید درشورای پژوهشی استان مطرح، تا مشکل مرتفع شود و همه باید همکاری کنند تا برنامه ها به نحو مطلوب تری پیش برود .

در پایان جلسه مهندس طباطبایی، مدیرکل دفتر گسترش علم و علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی، به بیان مطالبی در زمینه کتاب ها مقالات و پایان نامه ها پرداخت . وی گفت در بحث مجلات باید issn به درستی و دقیق وارد شود تا بررسی معتبر یا غیر معتبر بودن مجلات امکانپذیر باشد.

وی با بیان اینکه تعداد نسخه های چاپی مجلات را تا حد امکان کم کرد، افزود: قرار است از سامانه اصالت سنجی مقالات و پایان نامه ها در اجلاس هفتاد و یکم دانشگاه رونمایی شود.

طباطبایی در مورد چاپ کتابهای آموزشی و کمک آموزشی نیز از واحدها و شوراهای انتشارات آن ها خواست که با دقت بیشتری به بررسی کتابها اقدام کنند تا مشکلات در این زمینه به حد اقل ممکن برسد.

این جلسه با حضور دکتر زمانی زاده مدیرکل امور پژوهشی، دکتر ایرانبخش مدیرکل توسعه و پشتیبانی شبکه های آزمایشگاهی و تحقیقاتی و مهندس طباطبایی مدیرکل دفتر گسترش علم و علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی به همراه دکتر نظام آبادی دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و همچنین رؤسای شورای پژوهش و فن آوری استانهای همدان و لرستان و معاونان پژوهش و فن آوری واحدها و مراکز استان مرکزی برگزارشد.