سومین گردهمایی روسای شوراهای استانی زنان فرهیخته برگزار شد

تصویر مطلب سومین گردهمایی روسای شوراهای استانی زنان فرهیخته برگزار شد
  • یکشنبه 7 آذر 1395
سومین همایش روسای شوراهای استانی زنان فرهیخته با حضور فاطمه طباطبایی رییس شورای راهبردی زنان فرهیخته در واحد قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در ابتدای جلسه دکتر موسی خانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ضمن خیر مقدم به میهمانان خطاب به آنان گفت: خدا را شاکریم که در این ایام بسیار عزیز توفیق حضور شما عزیزان را داریم و از اینکه میزبان شما هستیم مفتخریم.

ایشان افزود: از طرف هیات رییسه دانشگاه واحد قزوین این روز را برگ زرین دیگری بر افتخارات دانشگاه می دانیم.

دکتر موسی خانی اظهار داشت: در دانشگاه آزاد اسلامی با همت آقای دکتر میرزاده، نگاه بسیار جدید و ارزشمند و توجه ویژه به بانوان دارند و در زیر سایه بزرگانی چون حضرت حجت الاسلام حاج سیدحسن آقا خمینی و همه سروران عزیز در هیات امنای این دانشگاه بویژه حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی بتوانیم در این حوزه که مغفول مانده بود کارهای اساسی انجام دهیم.

رییس واحد قزوین بیان کرد: بنده به توانمندی و نظم بانوان اعتقاد دارم. بسیاری مواقع بانوان از سایر همکاران پیشی می گیرند و این مساله باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: امیدوارم با حمایت های خانم دکتر طباطبایی و سایرین در این شورا کارهای بسیار خوبی انجام گیرد.

در ادامه جلسه دکتر فاطمه طباطبایی رییس شورای راهبردی زنان فرهیخته ضمن اظهار خرسندی از برگزاری این همایش و حضور روسای شوراهای استانی در واحد قزوین، عنوان کرد: اگر ما پذیرفتیم که در این شورا کار کنیم بر اساس دستوری است که از امام(ره) داشتیم.

ایشان با اشاره به خاطره ای از امام(ره) اظهار داشت: امام نسبت به بانوان همیشه سفاش می کردند به اینکه خانم ها در طول تاریخ همیشه مورد ظلم واقع شده اند به ویژه به جهت علمی و هیچوقت شرایط رشد علمی برای آنان نبوده است. اکنون که شما مسوولیتی دارید و امکاناتی دارید سعی کنید این ظلم را برطرف کنید و شرایط را برای تحصیل خانم ها فراهم کنید.

وی با اشاره به اربعین و شهادت امام حسین(ع)، به نکته مهم "وفای به عهد" پرداخت و افزود: هر کدام از ما بعنوان یک مدیر باید وفای به عهد داشته باشیم و به آن عمل کنیم.

دکتر طباطبایی در ادامه افزود: با توجه به سفارش امام(ره) و پیشنهاد آقای دکتر میرزاده،‌احساس کردم اکنون زمان آن رسیده است تا به خواسته امام(ره) پاسخ بدهم بنابراین این مسوولیت را پذیرفتم.

رییس شورای راهبردی زنان فرهیخته بیان کرد: ما تصمیم گرفتیم با کمک دیگر خانم ها برای رفع تبعیض قدم برداریم البته اگر خانم ها را مطرح می کنیم نه به این دلیل که بخواهیم آنها را ویژه ببینیم و امیدواریم روزی برسد که زن و مرد در جامعه مطرح نباشد.

وی اذعان داشت: ما در جامعه با آقایانی مواجه هستیم که از توانمندی های زنان سخن می گویند و به واقع این امری درست است اما در عمل هنگام اجرا متوجه می شویم که حرف آنها و ذهنیت و باورشان متناقض است.

دکتر طباطبایی در ادامه گفت: زمانی که به آقایان می گوییم چرا در معاونت های کلان از خانم ها استفاده نمی کنید می گویند شما معرفی کنید، اما این سخن بسیار ابتدایی است زیرا آنها باید به ما بگویند در چه حوزه ای نیاز دارند تا صلاحیت و تخصص زنان را در همان حوزه مورد ارزیابی قرار دهیم و معرفی کنیم.

ایشان اظهار داشت: در آن زمان به امام (ره) گفتند یک روز را بعنوان روز زن انتخاب کنید اما ایشان نپذیرفتند و گفتند مگر روز مرد داریم ولی پس از پافشاری بدلیل اینکه در همه جای دنیا روزی بعنوان روز زن وجود داشت، ایشان هم روز تولد حضرت زهرا(س) را اعلام کردند.

رییس شورای راهبردی زنان فرهیخته عنوان کرد: نکته بسیار مهمی که در اهداف شورای زنان مطرح بود این بود که اساسا جایگاه این شورا بطور رسمی در چارت دانشگاه قرار بگیرد.

وی افزود: در تشکیل این شورا اولین پیشنهاد این بود که شورای متناظری تشکیل شود و ما توانستیم در طول یکسال این شوراها را در سطح استان ها تشکیل دهیم.

دکتر طباطبایی گفت: شوراهای استانی شکل گرفت که ما اطلاعات کامل از بانوان دانشگاهی و همچنین از واحدها در اختیار داشته باشیم جهت تکمیل بانک اطلاعاتی و در اختیار رییس دانشگاه قرار بدهیم.

رییس شورای راهبردی زنان در پایان بیان داشت: با توجه به تمام تلاش هایی که در این رابطه انجام شده و همچنین حمایت های دکتر میرزاده، اما همچنان با مشکلاتی روبرو هستیم که امیدواریم با کمک همه خانم ها و آقاان بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم و جایگاه شورا تثبیت شود.

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «حتم دارم شورای زنان فرهیخته گفتمان تئوریک و راهبردی و تنظیم عادلانه روابط و مناسبات را در دستور کار دارد. بانک اطلاعات نیروی انسانی کارآمد در آن مدنظر است، بطوری که با استفاده از دستورالعمل‌های قرآنی و توانمندی زنان فرهیخته حرکت‌های اصلاحی و قانون‌مدارانه را پیجویی می‌کند.»

او افزود: «زنان اندیشمند و آگاه چه در حوزه و چه در دانشگاه در این رابطه باید پیش قدم باشند، گام‌های مطمئن و استواری بردارند و روش‌های درست را تدوین و به آن‌ها عمل کنند. باید از تحجر و افتادن در دام‌های ساخته و پرداخته دشمنان اسلام و انقلاب پرهیز کنند و برای ایجاد تحول و جبران عقب‌ماندگی‌ها از توانمندی‌های استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی استفاده کنند.»

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «شورای زنان فرهیخته فرصت‌های خوبی پیش روی دارد. از جمله این فرصت‌ها زعامت فکری و یادگار فلسفی و عرفانی امام رحمت‌الله علیه، خانم دکتر فاطمه طباطبائی است. فرصت دیگر وجود تشکل و شبکه فراگیر کشوری برای شورای زنان فرهیخته است که با درایت و آینده‌نگری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوجود آمده است.»

دکتر احراری رییس کمیته تشکیلات شورای راهبردی زنان فرهیخته در ادامه با اشاره به قسمتی از وصیت نامه امام که فرمودند "ما مفتخریم که بانوان و زنان در صحنه های فرهنگی و اقتصادی و نظامی فعالیت دارند" عنوان کرد: از ابتدا هدف از تشکیل این شورا این بود که ما بر مبنای عدالت عمل کنیم.

وی با اشاره به بحث بیکاری در جامعه افزود: اگر می خواهیم جامعه از افسردگی و دلمردگی در بیاید باید زنان بکار گرفته شوند.

دکتر اردکانی معاون مرکز هماهنگی امور استانها بیان داشت:‌ در حوزه تشکیلات، بودجه، تخصیص کارشناس و اهمیت شوراها اقداماتی صورت گرفته است.

دکتر عطایی اذعان داشت: امیدواریم جایگاه بالایی که زنان در فرهنگ ما دارند تثبیت شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بالندگی کشورها بر دوش مدیران خوب است، یک مدیر موفق باید هنر مدیریتی داشته باشد و همچنین دارای قدرت سازمانی و قدرت شخصیتی باشد.

در این مراسم دکتر رحیمی معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین، آقای دکتر زینالی معاون آموزشی واحد قزوین حضور داشتند.

در پایان در جلسه پرسش و پاسخ، مسائل و مشکلات روسای شوراهای استانی مطرح شد.