معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی :

اقتصاد دانش بنیان محرک اقتصاد مقاومتی است

تصویر مطلب اقتصاد دانش بنیان محرک اقتصاد مقاومتی است
  • دوشنبه 15 آذر 1395
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیوند میان دانشگاه و دولت باید بیش از پیش افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه استان خراسان رضوی در برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش پیشرو و پیشاهنگ بوده، اظهارداشت: امیدواریم این استان در سایه تلاش همکاران و تلاشگران استانی از نظر پیشرفت فناوری نیز این پیشتازی را حفظ کند.

واشقانی فراهانی تحقق شعار پیوند میان دانشگاه، صنعت و دولت را نیازمند مشارکت جدی تمامی دستگاه های مرتبط دانست و در ادامه افزود: آنچه که در این نمایشگاه نشان داده می‌شود بخشی از زحمات همکاران در استان خراسان رضوی است و باید بدانیم که ظرفیت استان در زمینه دستاورد های نوین و فناوری بیش از وضعیت کنونی است.

وی با بیان اینکه پیوند میان دانشگاه و صنعت از شاخص های اصلی ارزیابی بخش های مختلف است، افزود: پیوند مبارک میان دانشگاه و دولت باید بیش از پیش استوار و محکم شود چرا که با تحقق این مهم، دو طرف از نتایج مثبت آن بهره‌مند می‌شوند.

واشقانی ضمن تاکید بر پیوند میان دانشگاه، جامعه، صنعت و دولت ، خاطرنشان کرد: هدف از ارائه طرح های فناورانه در این نمایشگاه، آگاهی صاحبان صنایع و بخش خصوصی از آخرین اقدامات فناورانه در استان و کشور است و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، این اقدامات می‌توانند وارد چرخه تولید ثروت و بازار شوند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یکی از ماموریت های نمایشگاه فناوری و پژوهش را به کارگیری دانش برای شکوفایی زندگی مردم و کشور در کنار گسترش مرزهای دانش دانست و گفت: جمهوری اسلامی با وجود تمامی تحریم های مختلف توانسته جایگاه علمی کشور را در تراز بین المللی به نحو احسن به نمایش بگذارد، همه ما باید مقابل چالش های موجود در راه خود کوتاهی نکرده و با قدرت در مسیر پیشرفت گام برداریم.

واشقانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص توسعه اقتصاد دانش بنیان، ‌تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان محرک اقتصاد مقاومتی است و دانشگاه ها بر این مسئله واقف هستند که پژوهش هدفمند و مسئله محور می تواند پیشران اصلی اقتصاد دانش بنیان باشد از این رو دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی باید این نکته را سرمشق خود قراردهند و برنامه ریزی های خود را برپایه آن بنا کنند.

وی سرمایه گذاری بر روی مسائل پژوهشی و دانش بنیان را بسیار مهم دانست و گفت: پردرآمدترین فعالیت یک کشور اقدامات فناورانه است و از همین رو باید مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه مراسم نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری با حضور استاندار خراسان رضوی و دکتر واشقانی معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر شیخ الاسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و سایر روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و مسئولین دستگاهای اجرایی، افتتاح شد.

هفدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی به همراه نمایشگاه تخصصی کتب دانشگاهی از 14 تا 17 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر است و از ساعت 10 صبح الی 19 آماده بازدید علاقمندان می باشد.