در جلسه شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی بررسی شد

اجرای طرح سراسری «سیمای زندگی دانشجو» در دانشگاه آزاد اسلامی

تصویر مطلب اجرای طرح سراسری «سیمای زندگی دانشجو» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • یکشنبه 5 دی 1395
اجرای طرح سیمای زندگی دانشجو با هدف شناسایی عوامل افت تحصیلی دانشجویان و سایر ناهنجاری ها و طرح شناسایی استعدادهای هنری در میان دانشجویان از جمله موضوعاتی بود که در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه شورای فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی عصر روز شنبه با حضور دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه و سایر اعضا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر طه هاشمی به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده طی چند ماه گذشته در این معاونت پرداخت و گفت: توجه و نگاه عمیق مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی به موضوعات فرهنگی اجتماعی باعث شد تا بودجه این حوزه نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد.

وی با اشاره به افزایش مکانیزم های نظارتی در مصرف بودجه فرهنگی توسط واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: سعی ما این بود تا از طریق مکانیزم های نظارتی، بودجه فرهنگی به صورت عادلانه بین تمامی عناصر و نهادهای فرهنگی توزیع شود تا برنامه های فرهنگی دانشگاه که در 8 محور توسط شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی به تصویب رسیده، اجرایی شود.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، از بروز شدن انتصابات حوزه فرهنگی خبر داد و گفت: تلاش ما این بود که افرادی را در این بخش به عنوان معاونان دانشجویی و فرهنگی واحدها به کارگیریم که دارای شم فرهنگی بوده و در حوزه برنامه ریزی و اجرایی در بخش دانشجویی و فرهنگی از توانایی بالایی برخوردار باشند.

وی افزود: کم شدن تعداد دانشجویان و افزایش اوقات فراغت اعضای هیات علمی در برخی رشته ها باعث شد تا از دانش و تجربه اعضای هیات علمی برای امور فرهنگی نیز بهره بگیریم.

دکتر هاشمی از توسعه کانون های دانشجویی در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، هنری و دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و افزود: اجرای برنامه های فرهنگی را برعهده دانشجویان قرار دادیم تا به این وسیله خلا اجرایی در دانشگاه حل شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نقش کانون های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار پررنگ است، ادامه داد: بررسی های بعمل آمده نشان داد اکثر دانشجویان خواهان مشارکت در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بوده و درصد کمتری از آنها علاقمند به فعالیت های سیاسی هستند به همین خاطر کانون های دانشجویی فعال شدند و متناسب با فعالیتشان، کارگاه های آموزشی برای آنان برگزار کردیم.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری جشنواره های مختلف با موضوع صلح و سلام خبر داد و گفت: یکی از جشنواره های موفقی که با موضوع صلح و سلام برگزار شد، جشنواره آشتی با طبیعت است که با محوریت استان گیلان و با مشارکت 2هزار و 500 دانشجو طی 8 هفته برگزار شد. همچنین قرار است درآینده نزدیک این جشنواره در استانهای بوشهر و خوزستان نیز برگزار شود.

وی توسعه شرکت های دانش بنیان فرهنگی را یکی دیگر از برنامه های این معاونت برشمرد و ادامه داد: با ابلاغ بخشنامه ای در این باره به واحدهای دانشگاهی خوشبختانه شاهد فعالیت بیشتری در این زمینه از سوی کانون های دانشجویی بودیم.

دکتر هاشمی با اشاره به برگزاری اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در آخر بهمن ماه گفت: در این اجلاس که سالانه با حضورتمامی روسای واحدها و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود، موضوع مشخصی در دستورکار قرار می گیرد، امسال نیز با پیشنهاد مدیریت دانشگاه موضوع فرهنگی به عنوان زمینه اصلی اجلاس انتخاب شده است.

وی افزود: اجرایی شدن پیوست فرهنگی معاونت ها و اقتصاد مقاومتی و نقش دانشگاه ها در این گفتمان از دیگر موضوعاتی که در این اجلاس به آن پرداخته می شود، همچنین همزمان با این اجلاس نمایشگاهی از دستاوردهای فرهنگی 31 استان به نمایش گذاشته می شود.

این نمایشگاه به مدت یک هفته برپا می‌شود و البته از چند ماه قبل هر استانی موظف شده است تا این نمایشگاه‌ را در استان خود برگزار کند و برترین‌ها را به نمایشگاه بیاورد. در آخرین نمایشگاه هنرهای دستی که در همدان برگزار شد، حدود 9 هزار اثر دریافت شد که بسیاری از آنها توسط دانشجویان رشته‌های غیرهنری ارائه شده بود.

دکتر هاشمی ادامه داد: همچنین همه استان‌ها را موظف کردیم تا بازارچه فن و هنر را راه‌اندازی کنند و محصولات دانشجویان خود را بفروشند، محصولاتی که قابلیت تولید انبوه و تجاری سازی شدن دارند نیز در نمایشگاهی که در حاشیه اجلاس شورای مرکزی دانشگاه برگزار می شود به نمایش در خواهند آمد و آنها می توانند در قالب شرکت های دانش بنیان فرهنگی و هنری عرضه شود.

هاشمی به طرح استعدادیابی‌ هنری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز اشاره کرد و افزود: با نظر رییس دانشگاه، دکتر مختاباد، به ریاست پژوهشکده آفرینش‌های هنری انتخاب شده‌اند، می‌خواهیم از مجموعه دانشجویان سراسر کشور استعدادیابی کنیم و آن‌ها را تحت پوشش قرار دهیم و زمینه را برای باروری آنها فراهم سازیم.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: طرح شناسایی مفاخر و مشاهیر را هم دانشگاه آزاد اسلامی به خوبی دنبال کردیم، براساس این طرح قرار است شناسایی مفاخر و مشاهیر کشور موضوع پایان‌نامه‌های علوم‌انسانی قرار گیرد. در کرمان 70 نفر از این مفاخر شناسایی شده‌اند و پنجشنبه گذشته جایزه باستانی‌پاریزی در همین راستا برگزار شد ودر فاز اول هفت نفر از این مفاخر موضوع پایان نامه 7 نفر از دانشجویان به ثبت رسید.

وی افزود: جایزه باستانی‌پاریزی اولین دوره این کار بزرگ بود که مصادف با روز تولد این شخصیت گرانقدر برگزار شد. بنابراین با اجرای این کار، طرح شناسایی مفاخر در دانشگاه آزاد اسلامی به صورت رسمی به اجرا درآمد.

در ادامه این جلسه، طرح سیمای زندگی و سلامت دانشجویان ارائه شد. اجرای آزمایشی این طرح در تابستان گذشته با مشارکت 11 واحد از قبیل استان‌های خراسان رضوی، گلستان، تهران، هرمزگان، گیلان، کردستان، ایلام و غیره اجرا شده است.

بعد از ارائه این طرح با رأی همه اعضا مصوب شد که طرح سیمای زندگی دانشجویی به صورت رسمی با مشارکت بیش از 70هزار دانشجو و 75 واحد دانشگاهی و 38 آموزشکده سما اسفند امسال اجرا شود.