مهندس هاشمی در جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس:

تصویر مطلب نگاه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به فارس و شیراز در حوزه گردشگری و صنعت توریسم، نگاهی ویژه‌ است
  • دوشنبه 13 دی 1395
مهندس محسن هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی در سیزدهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی فارس گفت: نگاه همه مسئولان  به استان فارس و بخصوص شهر شیراز، با توجه به ظرفیت و پتانسیل بالایی که در این استان  در حوزه گردشگری و توریسم وجود دارد، نگاه ویژه‌ای است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پتانسیل‌ها و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری واحدها و مراکز دانشگاهی باید در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی ایده‌ها باشد، گفت: یکی از استراتژی‌های بسیار مهم دانشگاه آزاد اسلامی در بحث ایجاد اشتغال و درآمدهای پایدار غیرشهریه‌ای، ورود به صنعت گردشگری و ارائه خدمات هتلینگ و اقامتی در شهرهای دارای جاذبه گردشگری است.

مهندس محسن هاشمی در سیزدهمین نشست هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و رؤسای مراکز و واحدهای دانشگاهی، با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در طول سه دهه اخیر در عرصه‌های مختلف، از تأکیدهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر توجه جدی به تحصیلات تکمیلی و شرکت‌های دانش‌بنیان سخن گفت و اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به هزار شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده که در برخی از آنها دانشگاه تا 35 درصد نیز سهم دارد و می‌طلبد تمام تلاش و توان خود را دراین مسیر بکار گیریم تا به سرمنزل مقصود که همان خودشکوفایی و بالندگی در همه حوزه‌های دانشگاه است، برسیم.

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان باید با حساسیت مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند به مرحله تجاری‌سازی ایده‌ها برسند.

نماینده تام‌الاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از رؤسای واحدها و مراکز دانشگاهی خواست در صورت لزوم برای رفع نگرانی از حمایت‌های همه‌جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان با هیأت امنا یا ریاست دانشگاه نامه‌نگاری کنند.

هاشمی خاطرنشان کرد: باید فضایی فراهم کرد که شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند دستاوردها و تولیدات خود را به بازار عرضه کنند؛ لذا مراکز دانشگاهی باید خودشان مشتری اول شرکت‌های دانش‌بنیان باشند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با وجود تأکید بر حمایت همه جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان مراکز و واحدهای دانشگاهی، باید مراقب سیستم تشکیلاتی شرکت‌های دانش‌بنیان باشند تا نیروها و پرسنل این شرکت‌ها سربار دانشگاه آزاد اسلامی نشود.

وی با اشاره به رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد شهرک‌های فناوری آزاد(شفا) در استان‌ها، اظهار کرد: علیرغم تأکیدات ریاست دانشگاه، متأسفانه با وجود 60 درخواست ایجاد شهرک فناوری، تاکنون کلنگ 16 شهرک به زمین زده شده و تنها در 5 شهرک کار اجرایی شهرک‌های فناوری آغاز شده و برابر بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد حداقل یک شهرک فناوری در هر استان اجباری است.

وی از رؤسای دانشگاه‌های آزاد اسلامی خواست گزارش عملکرد خود در بحث ایجاد شهرک‌های فناوری را سریعاً آماده و در اختیار ریاست دانشگاه‌ قرار دهند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید در کنار تربیت نیروهای دانشگاهی متخصص، به فکر اشتغال آنها نیز باشد که یکی از راهکارهای ورود به این بحث ایجاد شهرک‌های فناوری و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان است.

محسن هاشمی در ادامه بر لزوم توجه به بحث صنعت گردشگری و جذب توریسم تأکید کرد و گفت: امروز در اکثر شهرهای کوچک و متوسط فاقد امکانات اقامتی برای توریست‌ها و گردشگران هستیم، لذا دانشگاه آزاد اسلامی باید با بهره‌مندی از این فرصت، امکانات سخت‌افزاری و فضاهای مازاد خود را در بخش مراکز اقامتی و هتلینگ تجهیز کرده و اقامت شب توریست و گردشگر را در نقاط دیدنی و دارای جاذبه گردشگری تعریف کند.

وی افزود: خوابگاه‌های دانشجویی که کمتر مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد، در چارچوب قوانین و بدون ایجاد بروز مشکل برای دانشگاه باید به مهمانسرا تبدیل شود تا از این محل درآمد جنبی برای دانشگاه ایجاد شود ساختمان‌های نیمه‌تمام دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای مختلف باید با تغییر کاربری به عنوان مجموعه‌های گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.

هاشمی در پایان فارس را یکی از استان‌های برتر در زمینه جذب گردشگر در کشور خواند و گفت: اولویت استراتژی درآمدزایی دانشگاه آزاد اسلامی در فارس باید مبتنی بر صنعت گردشگری باشد و در این زمینه باید از تمامی امکانات خود استفاده کند.»