اجلاس 71؛ دانش، فرهنگ، اقتصاد/2/

تصویر مطلب رییس دانشگاه امیرکبیر تشریح کرد: نقش تاثیرگذار دانشگاه آزاداسلامی در پر کردن خلاء‌های آموزش عالی
  • شنبه 16 بهمن 1395
رییس دانشگاه امیرکبیر معتقد است که دانشگاه آزاد اسلامی به جلوگیری از خروج جوانان و دانشجویان از کشور کمک کرده و اگر این دانشگاه نبود، نهادهای دیگری نمی‌توانستند جای آن را بگیرند.

دکتر احمد معتمدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه آموزش عالی ایران، گفت: با توجه به اینکه تقاضا در ایران برای ورود به دانشگاه زیاد است و مردم هم به لحاظ فرهنگی و اجتماعی و هم یافتن شغل مناسب به دنبال ورود به دانشگاه هستند، ایجاد و فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی یک فرصت است.

وی افزود: علاقه خانواده‌ها به تحصیلات دانشگاهی فرزندشان در ایران بسیار بالاست و گاهی بیش از آن که رسیدن به یک شغل مناسب برای‌شان اهمیت داشته باشد، تحصیل فرزندشان در دوره‌های دانشگاهی برای‌ آنها مهم است.

رییس دانشگاه امیرکبیر در ادامه اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی زمانی که ظرفیت دانشگاه‌ها بسیار پایین و تقاضا برای تحصیل بالا بود، به همت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تاسیس شد و حتی در آن زمانی افرادی مخالف تاسیس این دانشگاه بودند و معتقد بودند که با ایجاد این دانشگاه کیفیت آموزش کاهش می‌یابد، اما آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خیلی محکم پای کار ایستادند و نظر حضرت امام (ره) را هم در این خصوص گرفتند.

معتمدی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قطعا نقش موثری را در آموزش عالی کشور ایفا کرده است، چراکه اگر این دانشگاه نبود و نمی‌توانست تا حد مناسبی تقاضا را در کشور پاسخ دهد، خروج جوانان و دانشجویان از کشور بیشتر می‌شد، همانطور که در اوایل انقلاب بسیاری از جوانان ما برای تحصیل به کشورهای اطراف که دانشگاه‌های خوبی هم نداشتند، مهاجرت کردند. درواقع دانشگاه آزاد اسلامی با پر کردن خلاء‌های آموزش عالی از خروج جوانان و دانشجویان از کشور جلوگیری کرد.

رییس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه‌های دولتی بیش از یک حد خاصی نمی‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، گفت: به این ترتیب اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود، ما به مشکلات بیشتری در زمینه آموزش عالی برمی‌خوردیم.

معتمدی همچنین درباره توسعه تحصیلات تکمیلی در نظام آموزش عالی کشور و نقش دانشگاه آزاد اسلامی در این باره اظهار داشت: توسعه آموزش عالی در سال‌های اخیر روند روبه‌رشدی داشته، بنابراین اگر دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی استانداردهای لازم را برای برگزاری این دوره‌ها و خصوصا دوره‌های تحصیلات تکمیلی رعایت نکنند، مشکل ایجاد می‌شود.

وی در ادامه در خصوص فاکتورهای بررسی کیفیت آموزشی مراکز آموزش عالی اضافه کرد: نسبت استاد به دانشجو، دروس ارائه شده، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشجویان کارشناسی، نحوه برگزاری کلاس‌ها، برگزاری امتحانات و .. از نکات مهم در بررسی کیفیت دوره‌های آموزشی است که همه دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی باید به آن توجه داشته باشند.

معتمدی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نیز به طور کلی در تحصیلات تکمیلی خوب عمل کرده است، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی سابقه خوبی دارد و در جذب اساتید نیز به خوبی عمل می‌کند که اگر این پتانسیل را با رعایت استانداردها بیشتر به کار بگیرد، بسیار موفق خواهد بود.

رییس دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: همه دانشگاه‌های کشور باید حرکت‌شان در مسیر کارآفرینی باشند، و بتوانند برای فارغ‌التحصیلان خود اشتغالزایی کنند که این امر جزو برنامه‌های راهبردی دانشگاه امیرکبیر است و جای خوشحالی دارد که دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر حرکت می‌کند.