با حضور دکتر واشقانی فراهانی انجام شد؛

افتتاح مرکز رشد علوم دارویی واحد دامغان

تصویر مطلب افتتاح مرکز رشد علوم دارویی واحد دامغان
  • چهارشنبه 4 اسفند 1395
مرکز رشد واحدهای فناور واحد دامغان با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، روسای واحدهای استان سمنان، مدیران و مسئولان استانی در مجتمع دانشگاهی این واحد دانشگاهی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم افتتاح مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: حضرت آیت‌الله هاشمی نهالی را کاشتند که امروز به درختی تناور تبدیل شده و بی‌گمان روح حضرت آیت‌الله از خیران و برکات مربوط به توسعه علم و فناوری در سرزمین‌مان بهرمند خواهد بود.

وی گفت: امروز مرکز رشدی را افتتاح می‌کنیم که امیدواریم منشاء خیر و رحمت برای دانشگاه، دامغان، استان سمنان و کشور شود و نتایج حاصل از آن بتواند در عرصه تجارت و تبدیل دانش به ثروت نمود پیدا کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: 107 مرکز رشد توسط دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده که 37 مورد مربوط به قبل از سال 92 و تعداد 70 مرکز از سال 92 تا کنون راه اندازی شده است.

واشقانی فراهانی با اشاره به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری بر انجام تحقیقات هدفمند در مراکز رشد افزود: باید طبق فرامین مقام معظم رهبری تمام تلاش خود رابر روی پژوهش‌های بنیادی که منشا خلق فناوری خواهد بود متمرکز کنیم، از این رو باید بین پژوهش های بنیادی اصیل و کاربردی تعادل برقرار شود.

در ادامه، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و در جمع معاونان پژوهشی و روسا مراکز رشد واحدهای استان سمنان حضور یافت.

دکتر شاهرخ رنجبر بهادری، دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، در ابتدای این جلسه گفت: در سال 1360 که آیت‌الله هاشمی این دانشگاه را تاسیس کرد کمتر کسی فکر می‌کرد که دانشگاه به این درجه از پیشرفت و بالندگی برسد و در زمان ریاست دکتر میرزاده، تحولات بسیار چشمگیری را شاهد هستیم به شکلی که رتبه دانشگاه آزاد از 758 در سال 2013 به رتبه 158 در حال حاضر ارتقا یافته است.

در ادامه جلسه، دکتر واشقانی با تاکید به کنترل و ارزیابی دقیق فعالیت‌های پژوهشی، خاطرنشان کرد: رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه تاکید کرده‌اند که در زمینه کیفی باید تا به آنجا رشد کنیم که انتخاب اول داوطلبان حضور در مقاطع تحصیلات تکمیلی، دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

دکتر واشقانی نتیجه توسعه تحصیلات تکمیلی را رشد برون دادهای علمی مانند انتشار مقالات علمی، ثبت اختراعات و ایجاد فرصت برای تبدیل دانش به ثروت دانست و گفت: توسعه تحصیلات تکمیلی باید خروجی عملیاتی داشته باشد و اگر ندارد و یا کم است باید در اندیشه بهبود وضعیت باشیم و با راهکارهای مناسب میزان تولیدات علمی را با هدف گسترش مرزهای دانش و رفع نیاز جامعه، افزایش دهیم.

معاون پژوهش دانشگاه افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک موسسه خوداتکا باید تلاش مضاعفی داشته باشد و نسبت به سایر دانشگاه‌ها از زمینه‌های پیشرفت روزافزونتری برخوردار باشد تا همواره شاهد توفیقات این دانشگاه مردمی باشیم.

وی نقش اول دانشگاه را گسترش علم معرفی کرد و در کنار آن، درآمدزایی و سودآوری را مهم خواند و اظهار کرد: «هدف ما از ساها صرف درآمدزایی نبود بلکه از این طریق می‌خواهیم آزمایشگاه‌های تحقیقاتی تراز اول داشته باشیم، آزمایشگاه‌هایی که مجهزبه دستگاه‌های خوب و مدرن باشند زیرا یکی از ابزارهای مهم برای انتشار مقاله در مجلات معتبر داشتن تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته است.

واشقانی تاکید کرد: مجموعه خدمات آزمایشگاهی در وهله اول در اختیار دانشجویان و اعضای هیات علمی قرار دارد و در کنار آن جنبه اقتصادی و درآمدزا بودن اهمیت خواهد داشت به شکلی که آن درآمد برای تجهیز آزمایشگاه ها صرف شود.

معاون پژوهش دانشگاه، واحدهای دانشگاهی را مکلف به تنظیم و ارسال گزارش سه ماهه پیوند با صنعت، جامعه و دولت کرد و گفت: هدف از گزارش‌دهی واحدها، اعلام به موقع موقعیت فعالیت‌هاست تا مشکلات احتمالی آنان در اسرع وقت حل شود.

واشقانی در زمینه اختراعات هم کوشش بیشتر را خواستار شد و از حاضران خواست: باید برنامه ریزی کنیم تا دانشگاه آزاد اسلامی در تراز بالا برای جذب دانشجویان بین المللی قرار گیرد.

دکتر حسین عباسپور سرپرست واحد دامغان، ارتقای کیفی فعالیت‌های مرکز رشد را در مسیر طلایی تبدیل اصولی و عملیاتی دانش به ثروت دانست و گفت: باید با حمایت از شرکت‌های نوظهور و ایده‌محور برای رقابت در بازار کار، رفع نیازهای مربوط به صنایع کشور، توسعه علوم روزآمد جهانی و کمک به ارتقای دانش فنی واحدهای فناور و تجاری‌سازی نوآوری‌های دانشگاهی و نتایج تحقیقاتی کمک کنیم.