مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از پارک علم و فناوری این دانشگاه بازدید کردند

تصویر مطلب واشقانی‌فراهانی: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی می‌شود / محسن هاشمی: امکانات موجود دانشگاه را برای فعالیت بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان آماده‌سازی می‌کنیم
  • چهارشنبه 30 فروردین 1396
جلسه هم‌اندیشی با شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه برنامه‌های مدون پارک در سال جدید با حضور مهندس محسن هاشمی، معاونت عمرانی، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری، دکتر داوود ثمری، مدیرکل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر پروین داداندیش، رئیس واحد تهران غرب، رئیس و مسئولان پارک علم و فناوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از آنا، در ابتدای این مراسم معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی و هیات همراه از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت‌های آنها قرار گرفتند.

در ادامه مرکز نوآوری و شتاب‌دهی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی (ره) در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از سوی مهندس محسن هاشمی افتتاح شد.

همچنین در ادامه این جلسه، تفاهم‌نامه پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با واحد تهران غرب برای ایجاد، گسترش، هم‌فکری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی دکتر واشقانی، دکتر علیرضا توکلی، رئیس پارک علم و فناوری و دکتر پروین داد‌اندیش، رئیس واحد تهران غرب امضا شد.

نشست صمیمانه مسئولان دانشگاه با مدیران و اعضای واحدهای فناور پارک علم و فناوری یکی دیگر از برنامه‌های مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بود، در این جلسه محسن هاشمی از دکتر واشقانی فراهانی و همکاران ایشان برای برگزاری این جلسه و نشست با فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و از فعالیت‌ها و تلاش‌های آنها تشکر کرد.

پردیس‌های پارک‌ علم و فناوری در استان‌های راه‌اندازی می‌شود

در ادامه این جلسه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از خطر پذیران و کارآفرینان حاضر در پارک تشکر کرد و با تبریک اعیاد گذشته و اعیاد پیش‌رو گفت:‌ ما تمام تلاش‌مان این است تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و امکانات را فراهم نماییم تا ایده‌های ناب شما رشد یابد و دانش موجود به ثروت تبدیل شود به ویژه در سالی که رهبری آن را سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامیده است.

واشقانی ادامه داد: قطعا موتور پیشران اقتصاد مقاومتی همین مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و ما تلاش می‌کنیم تا در این زمینه گام‌های بلندی برداریم و شاهد رشد شرکت‌ها و فعالیت‌های این چنینی بزرگترین دانشگاه حضوری جهان باشیم.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما این است تا بتوانیم پردیس‌های پارک علم و فناوری را با هماهنگی وزارت علوم در استان‌ها دایر کنیم و در مرحله اول قصد داریم تا 150 شرکت را در این پردیس‌ها مستقر کنیم. البته این کار نیاز به هماهنگی و همکاری بیشتر وزارت علوم و واحدهای دانشگاهی دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برنامه آموزشی هم برای فعالان دانش‌بنیان همیشه دایر است تا در بحث کسب و کار و تجاری‌سازی کمک حال فعالان باشند. همچنین تلاش می‌کنیم تا هر چه زودتر صندوق پژوهش و فناوری با اعتبار 10 میلیارد تومان راه‌اندازی شود و با هماهنگی با صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقرر شده مبالغی را که ما حمایت می‌کنیم به همان اندازه هم این صندوق و شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنند.همچنین مذاکراتی با بانک ملی انجام شده است تا تسهیلات بیشتری در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد.

وی گفت: همه تلاش ما این است تا بیش از پیش زمینه را برای جذب نخبگان در ایران زمین فراهم کنیم.

واشقانی فراهانی در پایان از اصحاب رسانه‌ هم تشکر کرد و گفت: اصحاب رسانه باید در این ایام با انعکاس اخبار خوب زمینه‌های رونق بیشتر را فراهم کنند.کشور ما در تولید علم رشد و بالندگی خوبی داشته است و الان باید تبدیل دانش به ثروت از همین شرکت‌ها انجام شود چون معتقدم علم نافع در نزد همین فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان است و باید برای شکوفایی اقتصاد مردم تلاش کنند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: ‌دکتر میرزاده و همکاران ایشان به ویژه دکتر واشقانی در سه سال گذشته تلاش زیادی کرد‌ه‌اند تا شرکت‌های دانش‌بنیان را با همت بسیار بالا فعال کنند. این موضوع از ابتدا در دستور کار آنها بود و من هم از نزدیک شاهد تلاش‌های آنها بودم.

هاشمی ادامه داد: هیچ‌کس باور نمی‌کرد که در این چند سال تعداد واحدها و شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی از مرز هزار عدد عبور کند که واقعا تعجب‌ برانگیز بوده است و حتی دانشگاه‌های دولتی هم پس از 20 سال و بعد از اولین کلنگی که برای این پارک‌ها زده شد، نتوانسته‌اند به چنین رشدی برسند.

وی افزود:‌ ما هم در توان خود در بخش عمرانی تلاش می‌کنیم تا امکانات موجود دانشگاه را و امکاناتی که بدون استفاده مانده است را آماده‌سازی کنیم و در اختیار شما قرار دهیم تا بهتر بتوانید در مسیر فعالیت‌های خود حرکت کنید و به موفقیت‌های بیشتری برسید.

هاشمی در ادامه گفت:‌ البته یک بحث جدی مطرح است که ما پارک علم و فناوری را راه‌اندازی کنیم هر چند که پارک دانشگاه آزاد اسلامی با پارک دانشگاه‌های دولتی تفاوت دارد. ما در این پارک‌ها بخش مسکونی، صنفی و خدماتی را هم در نظر گرفته‌ایم به این صورت که افراد فعال در پارک‌ها می‌توانند از مسکن مناسب و خدمات صنفی لازم هم برخوردار شوند.

به گفته هاشمی اولین پارکی که در حال طراحی است حدود 10 هکتار در کنار پارک فناوری پردیس واقع شده است که محوطه‌سازی آن انجام شده و اولین مرکز رشد هم طراحی شده و ساخت آن به زودی شروع می‌شود.

وی گفت:‌ بعضی از استان‌ها در ساخت پارک‌های علم و فناوری سرعت بیشتری داشتند، برای مثال استان‌های اراک و گرگان پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند یا مثلا در استان خراسان همه امکانات فراهم شده است. البته دکتر واشقانی هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند تا در زمین‌های پارک و انجام فعالیت‌ها همه مزیت‌های قانونی از جمله پرداخت نکردن مالیات و سایر مزایا در اختیار فعالان قرار گیرد.