سرپرست دفتر مطالعات و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد:

جزئیات نحوه تدوین برنامه های درسی جدید در دانشگاه آزاد اسلامی

تصویر مطلب جزئیات نحوه تدوین برنامه های درسی جدید در دانشگاه آزاد اسلامی
  • سه شنبه 3 مرداد 1396
دکتر عباس گوهری از نحوه تدوین برنامه های درسی جدید و بازنگری رشته های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، دکتر عباس گوهری سرپرست دفتر مطالعات و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دفتر دو وظیفه عمده تدوین برنامه های درسی جدید و بازنگری برنامه های درسی رشته های موجود را برعهده دارد که با توجه به مطرح شدن بحث «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال»، این وظایف پررنگ تر شده است.

وی با بیان اینکه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات فرهنگی، بازنگری در رشته ها اجتناب ناپذیر است، گفت: با توجه به اینکه دنیای امروز به سمت رشته های میان‌رشته ای در حرکت است، دانشگاه آزاد اسلامی نیز با بررسی رشته های موجود در دانشگاه های دنیا و با بومی سازی آنها، آن رشته ها را در کشور دایر می کند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با بیش از 30 سال فعالیت در عرصه آموزش عالی، این امکان را دارد که حتی رشته هایی که در دنیا موجود نیست را نیز ایجاد کند.

دکتر گوهری درخصوص نحوه تدوین و بازنگری برنامه های درسی رشته ها گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی 6 گروه و 50 کمیته متشکل از اعضای هیات علمی برجسته، در بحث تدوین و بازنگری رشته ها فعال هستند. رشته ها ابتدا در این کمیته ها بررسی و پس از آن در شورای برنامه ریزی - با حضور رئیس دانشگاه - به بحث گذاشته شده و در نهایت جهت تصویب نهایی به وزارت علوم ارسال می شود.

سرپرست دفتر مطالعات و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه براساس استاندارد جهانی هر رشته باید پس از 5 سال بازنگری شود، اظهار داشت: با توجه به سرعت پیشرفت علم و منسوخ شدن برخی رشته ها، باید با بازنگری رشته های موجود، رشته محل هایی را در جهت رفع نیازهای کشور ایجاد کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم‌راستا با جهان، این مهم را در دستورکار دارد.

گوهری با بیان اینکه دانشگاه مسئول اشتغال فارغ التحصیلان نیست ولی باید رشته ها را به گونه ای ایجاد کند که در جهت رفع نیاز جامعه باشد، گفت: دانشگاه باید فارغ‌التحصیلانی تربیت کند که پس از فراغت از تحصیل، در جامعه بیکار نباشند.