تصویر مطلب تولید آب از رطوبت هوا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا/ اجرای طرح بازیافت حلال از ضایعات صنعتی
  • سه شنبه 10 مرداد 1396
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا گفت: یکی از طرح های بسیار مهم مرکز رشد این واحد  تولید آب از طریق رطوبت هوا است  که تیم مهندسی مرکز رشد ساخت اولیه دستگاه را نیز انجام داده است .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد بوئین زهرا، دکتر سعید کاظمی محسن آبادی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا با اشاره به سیاست های کلان کشور و همچنین راهبرد دانشگاه آزاد اسلامی جهت استفاده از ظرفیت مراکز علمی برای تقویت فعالیتهای اقتصادی اظهار داشت: در همین راستا راه اندازی مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان در دستور کار و اولویت برنامه های این واحد قرار گرفت.

وی یادآور شد: با تاکید و حمایت دکتر شعبان نژاد ریاست واحد بوئین زهرا و پیگیری های صورت گرفته در سال 1394 و با توجه به ارایه سه طرح مناسب و فراهم بودن زیرساخت های لازم، مرکز رشد دانشگاه بوئین زهرا با موضوع فناوری های نوین در علوم شیمی با محوریت محصولات شوینده و کاتالیست و بازیافت محصولات شیمی به تصویب دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.

وی در خصوص دلائل انتخاب موضوع فعالیت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا در فناوری های نوین در علوم شیمی خاطرنشان کرد: یکی از دلائل این انتخاب، نو بودن و منحصر به فرد بودن موضوع فعالیت بود. دلیل دیگر، وجود ظرفیت نیروی انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا در گروه شیمی، مهندسی شیمی و سایر گروه های مرتبط بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا تصریح کرد: یکی دیگر از انگیزه های انتخاب این موضوع، استقرار شهرک های صنعتی بسیار بزرگ در استان قزوین و شهرستان های همجوار دانشگاه، نظیر شهرک صنعتی اشتهارد بوده است .

دکتر کاظمی در بخش دیگری ازسخنان خود افزود: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا با سه طرح فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر 8 هسته فناور مصوب در مرکز رشد دانشگاه در حال فعالیت هستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا در خصوص یکی از طرح های بسیار مهم واحد خود با موضوع بازیافت حلال از ضایعات صنعتی عنوان داشت، یکی از طرح های ارایه شده به مرکز، پس از کسب کلیه مجوزهای لازم، به مرحله عقد قرارداد رسیده و 65 درصد سرمایه مورد نیاز این طرح نیز از سوی سرمایه‌گذار بخش خصوصی تامین خواهد شد.

وی افزود: در این طرح که توسط اعضای هیات علمی گروه مهندسی شیمی واحد پیشنهاد شده، کلیه پسماندهای واحدهای شیمیایی جمع آوری می شود و طی مراحلی، درصد بسیار بالایی از این ضایعات مجدداً به چرخه تولید باز می گردد.

کاظمی با اعلام اینکه اجرای این طرح دارای ارزش افزوده بالایی است؛ خاطرنشان کرد: اجرای این طرح علاوه بر سود دهی بالا از پراکندگی مواد شیمیایی در محیط زیست جلوگیری می کند و در حفظ و حراست از محیط زیست نیز تاثیرگذار است.

کاظمی با اشاره به نامگذاری سالجاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال افزود: با اجرای فاز اول این طرح برای نزدیک به 10 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود که با اجرای کامل طرح های توسعه، میزان اشتغالزایی این طرح نیز افزایش خواهد یافت.

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا افزود: کلیه مراحل ارایه ایده، مطالعات و عملیات اجرایی این طرح به صورت کامل از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه و دانشجویان گروه شیمی واحد بوئین زهرا انجام پذیرفته است.

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا با یادآوری بحران آب کشور بویژه استان قزوین و شهرستان بوئین زهرا گفت: یکی از طرح های بسیار مهم مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا تولید آب از طریق رطوبت هوا است که تیم مهندسی مرکز رشد ساخت اولیه دستگاه را نیز انجام داده است .

ایشان در ادامه از اخذ مجوز اولیه تاسیس آزمایشگاه همکار استاندارد در حوزه برق و خرید تجهیزات و ملزومات مورد نیاز خبر داد. ضمن اینکه این مرکز تا پایان سال 96 به بهره برداری خواهد رسید.

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و دولتمردان برای ایجاد ارتباط نزدیک بین مراکز علمی و واحد های تولیدی و صنعتی اظهار کرد : در دو سال گذشته ارتباط بسیار خوب و نزدیکی بین دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا با شهرک های صنعتی و واحد های تولیدی ایجاد شد و در همین راستا پنج تفاهم نامه با شرکت ملی توزیع نفت ایران، شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین، شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین، انجمن علمی هیدرولیک ایران و نظام مهندسی ساختمان شهرستان بوئین به امضاء رسیده است که در همین راستا دوره های آموزشی مورد نظر نظام مهندسی، در واحد بوئین زهرا برگزار شد.

وی نوپا بودن شرکت های دانش بیان و زمان بر بودن نتایج فعالیت این شرکت ها را از مهم ترین دلائل برای ادامه حمایت مسئولان از فعالیت این شرکت ها دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با حمایت های جدی مجموعه مدیریتی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی از حوزه پژوهش و فناوری و افزایش بودجه های پژوهشی، می توان شاهد شکوفایی این حوزه بود. در همین راستا ریاست م دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا نیز، دکتر شعبان نژاد، توجه بسیار ویژه ای به فعالیت های این حوزه دارند. همچنین می توان به اختصاص بودجه به جذب نخبگان اشاره نمود که یقینا فواید بسیاری را می تواند به ارمغان داشته باشد.

وی در خصوص افزایش همکاری و مشارکت دانشجویان و اعضای هیات علمی در فعالیت های پژوهشی، پیشنهاداتی نظیر صدور بخشنامه هایی که سبب افزایش انگیزه اعضای هیات علمی شود را ارائه و وجود بروکراسی های اداری بیش از حد و زمان بر بودن ارائه طرح تا تصویب آن و اخذ کلیه مجوزها را، از مشکلات این بخش توصیف کرد.