پدر علم  ژنتیک: ایران مرکز تربیت ژن استعدادهای درخشان است

تصویر مطلب پدر علم  ژنتیک: ایران مرکز تربیت ژن استعدادهای درخشان است
  • سه شنبه 10 مرداد 1396
پدرعلم ژنتیک ایران و عضو دائمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در وضعیت کنونی ایران مرکز تربیت ژن استعدادهای درخشان و تحویل مجانی آن به سایرکشورها شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد پزشکی تهران، دکتر داریوش فرهود بنیانگذار، استاد دانشگاه تهران و پدرعلم ژنتیک ایران و عضودائمی فرهنگستان علوم پزشکی با حضور در جمع مسئولان ارشد و دانشجویان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با اشاره به اهمیت و ضرورت حمایت از دانشجویان مستعد و پژوهشگرگفت: امروز دیگر موضوع فرار مغزها مطرح نیست. در وضعیت کنونی ایران مرکز تربیت ژن استعدادهای درخشان و تحویل مجانی آن به سایرکشورهاشده است.

دکتر فرهود با یادآوری حادثه تلخ مرگ مریم میرزاخانی نابغه ریاضی و استاد دانشگاه آمریکا، گفت : امثال مریم میرزاخانی در این کشور کم نیستند و باید به این نکته مهم توجه شود که تنها تربیت دانشجویان فایده ندارد و نگهداری این ژن های مستعد مهم است.

استاد پیشکسوت دانشگاه تهران گفت: شاید بتوان گفت عصاره تمام آیات کتاب آسمانی ما در همین دو کلمه بخشندگی و مهربانی نهفته باشد. مفاهیمی که جامعه امروز ما سخت بدان محتاج است.

وی با تاکید بر رعایت اخلاق حرفه ای در کلیه امور زندگی و انجام فعالیت های علمی و پژوهشی اظهار داشت: طبق تعاریف یونسکو اخلاقیات در 6 سال اول زندگی شکل می گیرد و در سنین دانشجویی استاد با روش و کردارم طلوب خود بزرگترین معلم و الگوی اخلاق دانشجویان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش توسعه و گسترش تحقیقات توزیع منابع عادلانه نیست و نیازبه اصلاح و بازنگری جدی دارد.

وی با تقدیر از تلاشهای علمی و اجرائی دکترمریم اسلامی رییس اولین همایش سلولهای بنیادی، سلول درمانی و پزشکی باز ساختی و رئیس مرکز تحقیقات زیست فناوری در مقام برگزار کننده اولین همایش سلولهای بنیادی، سلول درمانی و پزشکی باز ساختی در دانشگاه آزاد اسلامی که بدون کوچکترین حمایت مالی و با بهره گیری ازدانش اساتید صاحب نام و معتبر داخلی و بین المللی وبا جذب دانشجویان صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: مشابه این همایش با صرف میلیاردها هزینه می شود و این در حالی است که مهارت آموزی جزء اصول بنیادین آموزش است که متاسفانه در ایران اصلاً وجود ندارد .

دکتر فرهودی سپس با اشاره به نقش مثبت و سازنده دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقاء فرهنگ دانش درسطح کشور گفت: هرنقطه ای که چراغ علم در آن روشن شود بدون تردید تاریکی جهل را از میان می برد. محور این تلاش و جهاد علمی جوانان کشوراست، بنابراین باید کار را به دست همان جوانان سپرد و آنها را باید جدی بگیریم.

پدر علم ژنتیک ایران افزود : نقش اساتید در تعلیم و تربیت دانشجویان وسرمایه گذاری بر روی جوانان همانند تنه درخت است که با شیره جان خود در آوندها و رگ های جوانان که سر شاخه های این درخت هستند جان می بخشند. میوه دادن و گل دادن وظیفه آنهاست، در این مسیراستعداد یابی، مهارت آموزی،کمک و حمایت اساتید از دانشجویان نقش تعیین کننده ای دارد .

دکتر فرهودی در پایان سخنان خود با اشاره به توانمندی علمی و اجرائی برگزار کنندگان همایش و همچنین کثرت دانشجویان دختر گفت: نسبت جنسیت درهمه امور باید رعایت شود درحال حاضر سهمیه حضور زنان درعرصه های مدیریتی کشور 30 در صد است و این در حالی است که زنان با مهارت های ذاتی خود باعث تلطیف، همدلی و روح صمیمیت در محیط کار و انجام فعالیت های گروهی می شوند و امید آنکه سهم خانم ها در کابینه جدید دولت نیز رعایت شود .

گفتنی است این مراسم با حضور دکتر کریم زارع رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دکترهنگامه بختیار مدیرکل دفتر توسعه پژوهش فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر زعیمیان کاظمی مشاور وزیر بهداشت و عضو هیات امنا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، دکتر اسلام پناه رییس بنیاد ملی نخبگان ورییس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کرمانشاه، دکتر سایه بیگدلی مدیر روابط عمومی واحد پزشکی تهران و با هدف تقدیر از مجریان اولین همایش سلولهای بنیادی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی برگزار شد.