دکتر فرهاد رهبر در همایش تحول علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد:

تصویر مطلب پژوهش در حوزه پزشکی از اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است /  لزوم فعالیت شرکت های دانش بنیان دانشگاه در حوزه داروسازی
  • سه شنبه 7 شهریور 1396
دکتر فرهاد رهبر در همایش تحول علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به مردم، کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است،‌ اظهار داشت: تأمین منافع ملی از مسیر دانشگاه آزاد اسلامی برای رفع نیاز کشور در زمینه‌های کادر آموزشی، پزشکی، دانش بنیان و... از اهداف ما در این مجموعه علمی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، ابراز امیدواری کرد نشست های تخصصی و کارشناسی در حوزه علوم پزشکی بیشتر برگزار شود تا نظرات کارشناسانه مدیران در سیاست گذاری های دانشگاه لحاظ شود.
وی درخصوص تغییر ساختار حوزه علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تغییر ساختار حوزه پزشکی را به صورت پایلوت در استان تهران آغاز کرده است و دکتر ابطحی با سابقه و تجربه طولانی، مسئول انجام این ماموریت بزرگ شده که بر این اساس دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در این نمونه، تغییر ساختار آزمایش شده و اشکالات آن مرتفع خواهد شد و در صورت اینکه قابلیت تعمیم به سایر استان هایی که در وضعیت مشابه قرار دارند؛ داشته باشد، به استان های دیگر تعمیم داده می شود که قاعدتاً می تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را در زمینه چابک سازی ساختار مرتفع کند.
دکتر رهبر با اشاره به تقاضای برخی مدیران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص افزایش جذب هیات علمی و افزایش ضریب پرداخت، گفت: هر واحدی که توانایی تامین هزینه های این دو مورد را دارد ، با ارائه برنامه زمان‌بندی حداقل ده‌ساله می تواند نسبت به جذب هیات علمی و افزایش ضریب پرداخت اقدام کند.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی هزینه ها نسبت به درآمدها فزونی پیدا کرده است، نباید انتظار داشته باشیم که حوزه علوم پزشکی از محل دیگری غیر از منابع خود تأمین درآمد کند. دانشگاه آزاد اسلامی مانند وزارت بهداشت و علوم به منابع دولتی وصل نیست و ما باید به سمت درآمدهای غیر شهریه ای نیز حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دکتر ولایتی طرح بسیار خوبی برای اداره بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی دارد؛ گفت: طبق این طرح و در تفاهم‌نامه ای با سازمان تأمین اجتماعی، بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی و تأمین هزینه های آنها نظیر پرسنل، تجهیزات و... در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار خواهد گرفت و دانشگاه آزاد اسلامی می تواند عضو هیات علمی آموزشی استخدام کرده و با استفاده از آنان در راستای اهداف آموزشی حرکت کند.
فرهاد رهبر در ادامه گفت: ‌در صورت انعقاد تفاهم نامه با سازمان تأمین اجتماعی، بسیاری از دغدغه های دانشگاه در اداره بیمارستان ها رفع شده و تأمین عضو هیات علمی آسان‌تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برگزاری نشست های تخصصی در حوزه های مختلف سودمند خواهد بود، گفت: مواردی که در این همایش توسط کارشناسان حوزه علوم پزشکی مطرح شد، در جلسات دیگری با حضور معاون علوم پزشکی و متخصصان این حوزه بررسی شده و مواردی که قابلیت عملیاتی شدن داشته باشند، به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
سیاست گذاری، هدایت، حمایت و نظارت، کار حوزه ستادی دانشگاه آزاد اسلامی است
دکتر رهبر با تاکید بر اینکه کار ما در ستاد دانشگاه آزاد اسلامی سیاست گذاری، هدایت، حمایت و نظارت است، گفت: این موضوع باید با یک دستورالعمل مناسب انجام شده و تحت مدیریت دکتر ولایتی و رهنمودهای ایشان در راستای تأمین مصالح دانشگاه آزاد اسلامی گام برداریم.
فرهاد رهبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به مردم، کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است،‌ اظهار داشت: تأمین منافع ملی از مسیر دانشگاه آزاد اسلامی برای رفع نیاز کشور در زمینه‌های کادر آموزشی، پزشکی، دانش بنیان و... از اهداف ما در این مجموعه علمی است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات جدی در فعالیت‌های دانش بنیان، حوزه پزشکی است، گفت: با توجه به اینکه امروز یکی از تجارت های بزرگ دنیا در حوزه دارو است، اگر بتوانیم در این حوزه شرکت های دانش بنیان خود را فعال کنیم، به موفقیت های بزرگی دست خواهیم یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم ایجاد درآمدهای غیر شهریه ای در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از راه های ایجاد درآمد غیر شهریه، پژوهش است. یکی از اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی نیز پژوهش در حوزه پزشکی است و در حوزه پزشکی، پژوهش در حوزه دارو بسیار حائز اهمیت است که متخصصان و مدیران باید در این زمینه فعالیت خود را افزایش دهند.