رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی:

تصویر مطلب توأم شدن علم و ایمان، تربیت چهره های درخشان را به همراه دارد/راه اندازی 14 کارگروه تخصصی در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
  • دوشنبه 13 شهریور 1396
نخستین نشست تخصصی کارگروه علم و دین باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر کریم زارع رئیس باشگاه، حجت الاسلام دکتر محسن عرفاتی مدیر برنامه ریزی شبکه قرآن و معارف سیما، حجت الاسلام دکتر رستمی رئیس واحد فیروزکوه و جمعی از اعضای افتخاری فعال باشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دکتر کریم زارع در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان گفت: ما در این کارگروه ها ضمن توجه به بیانات مقام معظم رهبری در مورد جنبش نرم افزاری و با توجه به سخنان دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیأت امنای دانشگاه و داشتن جرأت حرکت بسوی قله زرین توانمندی، به دنبال آن هستیم که بدانیم کجا بوده‌ایم، کجا هستیم، کجا می‌خواهیم باشیم و چگونه بایستی در صراط مستقیم حل مشکل جوانان و نخبگان و پژوهشگران حرکت کنیم.

وی در ادامه با تشکر از حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن عرفاتی مدیر برنامه‌ریزی شبکه قرآن و معارف سیما یکی از خادمین ارشد آستان مقدس حضرت امامزاده صالح(ع) تهران که مسئولیت این کارگروه را پذیرفت، افزود : 14 کارگروه تخصصی در باشگاه راه‌اندازی شده که با اضافه شدن این کارگروه به عنوان ناظر بر عملکرد کار گروهای تخصصی، امیدواریم شاهد تحولی شگرف در جهت تحقق اهداف کارگروه ها باشیم.

دکتر زارع افزود: در شهر بین المللی دانایی، فناوری و رسانه IKTMC دانشگاه آزاد اسلامی، فضای مناسبی با نام اتاق ادیان در نظر گرفته شده که در آینده ای نزدیک، برای توسعه فعالیتبه این کار گروه واگذار خواهد شد.

وی همچنین با توجه به مفاهیم قرآنی در مورد نخبگان به نتیجه توأم بودن علم و ایمان اشاره کرده و گفت: علم و ایمان اگر توأم شود، چهره درخشان تربیت می شود.

دکتر کریم زارع با اشاره به سابقه کمیته علم و دین در سال 81-80 در باشگاه اشاره و ابراز امیدواری کرد برای تحول در این کارگروه از تجارب کمیته مذکور استفاده شود و این کارگروه بتواند چنانچه شایسته کارگروه علم و دین در بعد نخبگان است، انجام وظیفه کند.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن عرفاتی رئیس کارگروه علم و دین باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان گفت: در دین اسلام یک قول الهی داریم و یک فعل الهی. دین در قول الهی غور می کند و علم در فعل الهی.

وی افزود: قرآن به عنوان کلام الهی، که کامل ترین کلام دست نخورده بوده و عصمت در آن است، از نخبگان با واژه اولوالالباب به معنای صاحبان مغز و نخبگان نام برده است.

حجت الاسلام والمسلمین عرفاتی گفت: ما علم غیردینی نداریم. علم از فعل الهی آمده است و دین از قول الهی آمده و منشاء همه اینها خداوند تبارک و تعالی است، شیمی و فیزیک و سایر علوم هم به قول آیت الله جوادی آملی جزو علوم دینی است از جنسی که ما روی فعل الهی کار می کنیم، چرا که عالم دارای نظم است و این نظم را در علوم فیزیک و شیمی با وضوح می توان دید.

عرفاتی در ادامه گفت: علم و دین یکی است که این یک حبل است، یک طناب و ریسمان است و علم و دین همچون فرش است؛ یک فرش چله اش از تار و پود تشکیل شده. این تار و پود است که ریسمان را درست می کند و ما حبل الله داریم که این ریسمان علم و دین دارد و تئوری هایی که در علم داریم اگر منطبق بر دین باشد، علم الهی است.

در ادامه جلسه حاضرین که از نخبگان باتجربه در نهادهای مختلف بودند، برای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و مسئولین دانشگاه در جهت تحول در باشگاه و عملیاتی کردن شهر دانایی، فناوری و رسانه (IKTMC) اعلام آمادگی کرده و به بیان دیدگاه و نظرات خود پرداختند.

تلاش مضاعف نخبگان در راستای شکوفایی اقتصاد مقاومتی

دکتر کریم زارع همچنین در نشست شورای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی که در تبریز برگزار شد، با تقدیر از تلاش و کوشش نخبگان این استان افزود: امروز فعالیت نخبگان مورد حمایت رئیس هیات موسس و هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی ادامه داد: دکتر ولایتی بارها بر ارتباط ناگسستنی بین تصمیم گیران و نخبگان تاکید کرده که این موضوع امیدوارکننده و قابل تقدیر است. وجود چنین دیدگاهی در حمایت از نخبگان در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی تلاش و کوشش مضاعف نخبگان در جهت عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری در سال تولید و اشتغال و در راستای شکوفایی اقتصاد مقاومتی را می طلبد.

زارع تاکید کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با استفاده از حمایت رئیس دانشگاه و رئیس هیات امنای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و معاونت پژوهشی دانشگاه، در عملیاتی کردن و راه اندازی شهر بین المللی دانایی، فناوری و رسانه IKTMC تلاش خود را به کار خواهد بست.

وی با یادآوری سخنان دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر تبدیل کردن این دانشگاه به یک دانشگاه سبک و چابک، تصریح کرد: باشگاه باید به یک باشگاه پرتوان و کارآمد تبدیل شود. باید از فرصت و حمایت های صورت گرفته، در راه تحول و نوآوری در باشگاه گام برداریم و تمام توان و کارآمدی خود را در این زمینه بکار گیریم.

سرپرست حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد تبریز نیز در این نشست از ثبت و راه اندازی انجمن ایده های نوین در این واحد خبر داد و خواستار عضویت نخبگان و پژوهشگران در این انجمن شد.

دکتر به نژادی همچنین خواستار کمک به واحد تبریز برای استقرار هرچه سریع تر واحدهای فن آور در این واحد شد.

در ادامه جلسه محمد منادی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تبریز گزارشی از عملکرد باشگاه واحد تبریز ارائه و سپس نخبگان حاضر به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و خواستار برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگی متناسب با اعضای باشگاه در استان شدند.