توسط محقق واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت

رد پیش ‌فرضهای کلاسیک تقاضای انرژی نسبت به تغییر قیمت نفت

تصویر مطلب رد پیش ‌فرضهای کلاسیک تقاضای انرژی نسبت به تغییر قیمت نفت
  • سه شنبه 25 اردیبهشت 1397
محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با اجرای پژوهش «پیش‌بینی تقاضای انرژی در بخش حمل‌ونقل ایران با استفاده از تجزیه قیمت نفت»، پیش‌فرض‌های کلاسیک در مورد رفتار تقاضای انرژی نسبت به تغییر قیمت نفت در بخش حمل‌ و نقل ایران را رد کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، شرمین هدایی محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در این باره گفت: در سیاست گذاری‌هایی که صورت می‌گیرد، اثر افزایش و کاهش قیمت نفت یکسان برآورد می‌شود؛ این درحالی است که بر اساس پژوهش صورت گرفته در واحد علوم و تحقیقات، این نتیجه حاصل شد که اثر افزایش و کاهش قیمت نفت بر مصرف انرژی در دوره‌های زمانی مختلف، متقارن و برابر نیست.

وی از «قیمت نفت»، «سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌ونقل»، «میزان حمل بار»، «میزان حمل مسافر» و «تولید ناخالص داخلی (GDP)» به عنوان متغیرهای مورد مطالعه در این پژوهش نام برد و گفت: از بین همه اینها، متغیر «قیمت نفت» به عنوان مهمترین متغیری شناخته شد که بر میزان تقاضا و مصرف انرژی (نفت) تاثیر می‌گذارد.

این محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دو فرضیه این تحقیق، اظهار داشت: این فرضیه که «تغییر قیمت نفت بر مصرف انرژی اثر متقارن ندارد» تایید اما فرضیه دوم مبنی بر اینکه «اثرات افزایش قیمت بیشتر از اثرات کاهش قیمت بوده است» برای دوره زمانی مورد مطالعه یعنی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۹۳ رد شد.

هدایی به فعالان حوزه پیش‌بینی تقاضای انرژی در بخش حمل‌ونقل توصیه کرد واکنش‌ها و پیش‌بینی‌هایی که درباره تقاضای انرژی صورت می‌گیرد، بر اساس فاکتورها و داده‌های واقعی باشد نه پیش‌فرض‌های کلاسیک.

گفتنی است پژوهش «پیش‌بینی تقاضای انرژی در بخش حمل‌ونقل ایران با استفاده از تجزیه قیمت نفت» در قالب پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد شرمین هدایی به راهنمایی دکتر مجید احمدیان در دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دفاع شد.