در واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت

تصویر مطلب اجرای تکنیک جدید مهار ژن‌های موثر در تشکیل بیوفیلم در باکتری عامل عفونت‌های بیمارستانی
  • سه شنبه 20 شهریور 1397
محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به اجرای تکنیک جدید برای مهار ژن‌های موثر در تشکیل بیوفیلم شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، فاطمه میرزایی محقق واحد علوم و تحقیقات و مجری این تحقیق، گفت: آنتی بیوتیک‌ها و سیستم ایمنی بدن تنها باکتری‌های سطح بیوفیلم را نابود کرده و بر باکتری‌های عمق بیوفیلم تأثیری ندارد، بنابراین یافتن یک راه درمانی موثر بر مهار تشکیل بیوفیلم ضروری است.

محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا موفق به اجرای تکنیک فتودینامیک تراپی همراه با رنگ ایندوسیانین گرین جهت مهار ژن‌های عامل ایجاد بیوفیلم ica A و ica D در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس شد.

به گفته وی، استافیلوکوکوس اورئوس یکی از ۵ عامل شایع ایجادکننده عفونت‌های بیمارستانی به ویژه عفونت‌های زخم پس از جراحی است که طیف وسیعی از بیماری‌ها، از بیماری‌های ساده پوستی مانند کورک و آبسه تا بیماری‌های تهدیدکننده مانند مننژیت، اندوکاردیت و... را ایجاد می‌کند.

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات در تشریح برتری نتایج این تحقیق نسبت به استفاده از آنتی بیوتیک و مواد ضدعفونی کننده، اظهار داشت: در برشمردن مزایای تکنیک اجراشده در این تحقیق، می‌توان به عدم مقاومت به نور پس از استفاده مکرر و استفاده آسان در منطقه آسیب دیده و عوارض جانبی کم و حداقل اشاره کرد.

این تحقیق با عنوان «بررسی اثر ایندروسیانین گرین فتوری اکتیو بر مهار ژن ica A , ica D استافیلوکوکوس اورئوس با تکنیک RT-PCR » در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر قربانعلی زادگان انجام شد.