اختصاص اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش به دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

تصویر مطلب اختصاص اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش به دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
  • سه شنبه 21 اسفند 1397
اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی دامغان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید و ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد دامغان، نعمت الله نعمتی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: این واحد دانشگاهی موفق به کسب کد اختصاصی اخلاق در حیطه صلاحیت کمیته‌ اخلاق در پژوهش سازمانی شد.

نعمتی افزود: این اعتبارنامه که با همت و تلاش مستمر حوزه‌ پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در یکسال گذشته بدست آمده است، یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های پژوهش و تحقیقات در حوزه علوم دارویی از زیرمجموعه پزشکی است و در همه نظام‌های علمی استاندارد با رعایت اصول و قواعد اخلاق در پژوهش، منطبق خواهد بود.

رئیس کمیته تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، اظهار داشت: باتوجه به اینکه رعایت این استانداردها شامل تمامی مراحل انجام یک تحقیق از طراحی، اجرا، انتشار نتایج و تجاری‌سازی است و اعتبار علمی و حیثیت مؤسسات علمی و تحقیقاتی وابسته به رعایت این هنجارهای اخلاقی معرفی می‌شود از این رو در تمامی کشورها، مؤسسات علمی و دانشگاه‌های معتبر، تلاش می‌کنند تا میزان تخلفات پژوهشی را در محدوده نظارت خود به کمترین مقدار ممکن رسانده و از این طریق از اعتبار علمی و پژوهشی موسسه علمی و اعضای آن مراقبت کنند.

دکتر نعمتی افزود: کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی بر پژوهش‌های حوزه‌ زیست پزشکی نظارت داشته و با بررسی الزامات اخلاقی در طرح‌ها و پایان‌نامه‌های تحقیقاتی، برای آنها مصوبه اخلاقی صادر می‌کند و این نظارت و بررسی در فرایند انجام پژوهش نیز ادامه خواهد داشت.

وی در پایان یادآور شد: تمامی تحقیق‌های زیست پزشکی و زیست محیطی ملزم به اخذ کد اخلاق هستند، که این امر از طریق حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان انجام می‌شود.