سیستم جامع آبیاری هوشمند دانشگاه آزاد یزد به بهره‌برداری رسید

تصویر مطلب سیستم جامع آبیاری هوشمند دانشگاه آزاد یزد به بهره‌برداری رسید
  • سه شنبه 25 تیر 1398
بزرگ‌ترین سیستم جامع آبیاری هوشمند کشور که توسط شرکت دانش‌بنیان فناوران صنعت رباتیک مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد طراحی و اجرا شده بود،‌ به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد یزد، بزرگ‌ترین سیستم جامع آبیاری هوشمند کشور (با توجه به نیاز آبی گیاه و اطلاعات محیطی) که توسط شرکت دانش‌بنیان فناوران صنعت رباتیک مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد طراحی و اجرا شده بود با حضور عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط‌زیست کشور، استاندار و جمعی از مسئولان استان یزد در شرکت فولاد آلیاژی این استان افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

نوید نصیری‌زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یزد در حاشیه این مراسم گفت: این نوع آبیاری در فضایی به مساحت ۵۰ هکتار اجرا و توسط ۵۱ ایستگاه هوشمند که مجهز به سلول خورشیدی و سنسورهای رطوبت خاک، دمای خاک، فشار و سنسورهای محیطی است، اطلاعات را به‌ صورت بی‌سیم به مرکز کنترل ارسال و پس از پردازش و تجزیه‌ و تحلیل‌های آماری، با توجه به نیاز گیاه، آبیاری می کند.

نصیری‌زاده افزود: با توجه به بحران آب در کشور به‌ ویژه شهر کویری یزد، این سیستم می‌تواند حداقل ۲۵ درصد در مقایسه با آبیاری‌های تحت‌فشار (قطره‌ای) و بیش از ۷۰ درصد نسبت به آبیاری غرقابی صرفه‌جویی داشته باشد.

سیدبهادر احرامیان مدیرعامل فولاد یزد نیز با بیان اهمیت حفظ ذخایر آبی، این طرح را بسیار مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کمبود منابع آبی در کشور سیستم‌های سنتی بتوانند جای خود را به سیستم‌های هوشمند و بهینه بدهند.