اجرای طرح آزمایشی تولید بتن غلطکی دانشگاه آزاد اسلامی لنجان در ذوب آهن اصفهان

تصویر مطلب اجرای طرح آزمایشی تولید بتن غلطکی دانشگاه آزاد اسلامی لنجان در ذوب آهن اصفهان
  • دوشنبه 14 مرداد 1398
طرح آزمایشی تولید بتن غلطکی، توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در ذوب آهن اصفهان کلید خورد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد لنجان، سید حمیدرضا صادقیان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان گفت: با تحقیقات گسترده، طرح آزمایشی تولید بتن غلطکی با استفاده از سرباره کنورتور در ذوب آهن اصفهان اجرا شد.

وی مشارکت کارآمد مؤسسات آموزش عالی در اجرای طرح‌های کلان اقتصادی را بسیار ضروری دانست و افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند برای به رخ کشیدن دانش‌های کاربردی خود، با ایفای نقش مؤثر در واحدهای تولیدی، در مسیر توسعه اقتصادی و تعمیق مهارت‌آموزی دانش‌آموختگان در راستای رسیدن به نقطه مطلوب ارتباط با صنعت هدف‌گذاری کنند.

امیرحسین پاک‌شیر معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز با تأکید بر توسعه پایدار در حفظ محیط‌ زیست تصریح کرد: امروزه ضایعات در صنایع جایگاه خاصی دارند، این پسماندها وقتی به صورت ضایعات شهری یا صنعتی در می‌آیند بازیافتشان به طور اصولی و صحیح می‌تواند نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست داشته باشد.

وی ادامه داد: طرح آزمایشی تولید بتن غلطکی با استفاده از ضایعات سرباره کنورتور ذوب آهن اصفهان و با توجه به اصل مهم صرفه‌جویی در مصارف انرژی و حفظ مواد طبیعی زمین مدنظر قرار گرفته است.

پاک‌شیر تصریح کرد: بسیاری از شرکت‌های پیمانکار و مشاور به دنبال راه‌کارهایی جهت مرتفع کردن مشکلات اقتصادی و زیست محیطی روسازی‌ها هستند، بنابراین یکی از گزینه‌هایی که در راستای اهداف بیان شده بسیار مورد توجه قرار گرفته، استفاده از سرباره‌های ذوب آهن در تولید بتن غلطکی است.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان مصرف سیمان کمتر را از مهمترین ویژگی‌های روسازی بتن غلتکی بیان کرد و گفت: روسازی بتن غلتکی دارای عمر، دوام، مقاومت و سرعت اجرای بیشتر است، همچنین هزینه اجرا و تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به روسازی آسفالتی دارد.

وی با تأکید بر توسعه پایدار در حفظ محیط‌ زیست گفت: بازگرداندن پسماندهای صنعتی به چرخه تولید باعث جذب سرمایه خواهد شد و این موضوع باید در اولویت‌های اصلی صنایع قرار بگیرد.

پاک شیر افزود: ارتباط و تعامل مطلوب بین دانشگاه و صنعت علاوه بر رفع نیازهای جامعه، غنای علمی دانشگاه‌ها و جامعه علمی را نیز افزایش می‌دهد.

مرتضی شیرین‌پرور معاون برنامه‌ریزی و توسعه مدیریت پژوهش، فن‌آوری و بومی‌سازی کارخانه ذوب‌آهن اصفهان همچنین در این جلسه گفت: تعامل بین آموزش عالی و صنعت باید براساس مطالعات علمی انجام شود تا صنعت بتواند با استفاده از دانش روز، به روزرسانی فناوری‌ها و در نهایت مدیریت درست؛ ضمن رعایت مسائل زیست‌محیطی و توسعه پایدار، با کمترین مشکل به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهد.

وی با تأکید بر اجرای تولید بتن غلتکی با استفاده از سرباره کنورتور ادامه داد: این شرکت فرآیندهای فن‌آوری و برگشت ضایعات به چرخه تولید را دنبال می‌کند تا بتواند از فراوری سرباره، محصول جانبی با ارزش‌افزوده ایجاد کند.

شیرین‌پرور، تحمل بارهای سنگین تحت دمای بالا را از مزایای بتن غلطکی در روسازی راه دانست و تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت قیر، تاثیر آلایندگی آن بر محیط زیست و همچنین عدم کارایی مناسب در روسازی، استفاده از بتن غلطکی معقول به نظر می‌رسد. همچنین سرعت در انجام بتن‌ریزی و همگونی آن با تجهیزات و ماشین آلات روسازی از مزایای استفاده از این بتن به شمار می‌رود.

انتهای پیام