نخستین کرسی ترویجی هیات اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد

تصویر مطلب نخستین کرسی ترویجی هیات اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد
  • دوشنبه 29 اردیبهشت 1399
نخستین کرسی ترویجی نقد سه دهه انباشت خطاهای سیستماتیک دولت‌ها در اقتصاد ایران، از سوی هیات اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد به‌صورت مجازی و آنلاین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد یزد، نخستین کرسی ترویجی نقد سه دهه انباشت خطاهای سیستماتیک دولت‌ها در اقتصاد ایران که به همت هیات اندیشه‌ورز استان یزد و با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، با حضور صاحبنظران و استادان علوم انسانی و هنر به‌صورت مجازی برگزار شد.

دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در این جلسه، گفت: کرسی‌های آزاد‌اندیشی با هدف ایجاد فضای باز گفتمان‌سازی در حوزه‌های علمی طراحی و کرسی امروز برای الگوسازی در زمینه شعار سال ۹۹ برگزار می‌شود. این کرسی نخستین کرسی مجازی در حوزه اندیشه‌ورزی بوده که به‌واسطه شرایط جدید کشور از شکل حضوری به مجازی تبدیل شده است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد خاطرنشان کرد: با مشارکت استادان و دانشجویان حاضر در کرسی، فضای خوبی در راستای اندیشه‌ورزی اقتصادی ایجاد شود.

هدف فعالیت‌ هیئت‌های اندیشه‌ورز، تعالی علوم انسانی است

در ادامه، دکتر احمد عبدالحسینی رئیس هیات اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: یکی از اهداف فعالیت‌های هیات اندیشه‌ورز، تعالی‌سازی رشته‌های علوم انسانی و هنر با سه مشخصه بومی‌سازی، به‌روز‌رسانی و حکمی‌سازی بوده و برگزاری کرسی‌های تخصصی و ترویجی بستر مهمی برای تحقق این هدف است.

وی با اشاره به اینکه کرسی‌های تخصصی و ترویجی، استادان دانشگاه را در نظریه‌پردازی و نقد صحیح توانمند می‌سازد، گفت: این کرسی‌ها در تعالی فکری و فرهنگی این استادان و به‌تبع در تعالی‌سازی علوم‌انسانی و هنر بسیار مؤثر خواهد بود.

معرفی خطاهای سیستماتیک در اقتصاد ایران

دکتر عباس علوی‌راد دانشیار اقتصاد و طراح این کرسی هم به نقد سه دهه خطاهای سیستماتیک دولت در اقتصاد ایران پرداخت که مهم‌ترین محورهای بحث (جایگاه نقد مدیریت اقتصادی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و محور سوم آن اقتصاد، خطاهای سیستماتیک اقتصادی دولت‌ها و چگونگی مرزبندی آن با خطاهای غیر سیستماتیک) تشکیل می‌داد.

در ادامه، طراح این کرسی مجازی قابل پیش‌بینی بودن، آگاه بودن سیاست‌ گذار اقتصادی و تکرار‌پذیری را سه ویژگی خطاهای سیستماتیک در اقتصاد مطرح کرد و ۱۰ مورد خطاهای سیستماتیک در اقتصاد ایران در سه دهه گذشته معرفی کرد.

دکتر علوی‌راد درباره ویژگی‌های سه‌گانه خطاهای سیستماتیک روی رشد حجم نقدینگی، رشد اقتصادی، نرخ تورم و نرخ ارز در اقتصاد ایران در سال‌های پس از جنگ تحمیلی بحث و گفتگو کرد.