کشت گیاهان معطر و دارویی در اراضی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان تهران

تصویر مطلب کشت گیاهان معطر و دارویی در اراضی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان تهران
  • سه شنبه 30 اردیبهشت 1399
بیش از چهار هکتار از اراضی واحدهای غرب استان تهران (شهرقدس، ملارد و صفادشت) به زیر کشت گیاهان دارویی و معطر رفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید»، بیش از چهار هکتار اراضی واحدهای غرب استان تهران (شهرقدس، ملارد و صفادشت) به زیر کشت گیاهان معطر و دارویی رفت.

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرقدس در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال «جهش تولید» اقدام به کشت 10 هزار اصله گل‌محمدی (ژنوتیپ مرغوب با اسانس مطلوب) در اراضی واحدهای غرب استان تهران (شهرقدس، ملارد و صفادشت) کرده است.

دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در این خصوص گفت: با توجه به زیرساخت های موجود در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی واحد شهرقدس، وجود تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی اعم ازدستگاه اسانس و عصاره‌گیری و اندازه‌گیری کمی و کیفی ترکیبات ثانویه و موثره گیاهان دارویی و معطر و همچنین اراضی باکیفیت مطلوب، خاک و شرایط اقلیمی منحصربفرد در غرب استان تهران (مناطق ملارد و شهرقدس) برای کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای، اشتغال‌زایی، تکمیل حلقه تحقیق و تولید، خلق ثروت از دانش و... این واحد اقدام به کشت گیاهان دارویی و معطر کرده است.

دکتر قاسمی پیربلوطی ادامه داد: در این پروژه که مطابق با دستورالعمل شورای سیاستگذاری تولید داروهای گیاهی زیر نظر معاونت پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد، 10 هزار اصله نهال گل محمدی ژنوتیپ مرغوب با کیفیت اسانس مطلوب و گونه‌های دیگر نظیر رازیانه، گل راعی، آویشن، گل مغربی، کنگر فرنگی و... در 4 هکتار از اراضی واحدهای ملارد، شهرقدس و صفادشت کشت شد.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی و معطر اختصاص به گل محمدی در اراضی واحد ملارد بوده است، اظهار داشت: برای آبیاری این گیاهان، از سیستم آبیاری تحت فشار قطره ای که بالاترین راندمان مصرف آب و کمترین اتلاف آب را دارد، استفاده می‌شود.

دکتر قاسمی پیر بلوطی خاطرنشان کرد: از دلایل انتخاب گل‌محمدی به عنوان کشت اصلی استراتژیک، می توان ارزش افزوده بالای محصولات این گیاه نظیر گل تولیدی (خشک و غنچه تر گل)، گلاب و اسانس مرغوب آن را نام برد. نظام کشت انتخاب شده در این محصولات دارویی و طبیعی، ارگانیک است و در این نوع کشت از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمی‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در پایان گفت: به منظور تحقق شعار سال «جهش تولید» در راستای منویات مقام معظم رهبری، ایجاد کارگاه فرآیند و تولید داروها و مواد آرایشی و بهداشتی گیاهی و همچنین استقرار استارت‌آپ تخصصی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در سرای نوآوری و فناوری صنایع منطقه‌ای برج دکتر قریب، از اقدامات مهم بعدی این مرکز تحقیقات خواهد بود.