داودی:

تصویر مطلب افزایش رشته‌های تحصیلی منطبق بر نیاز بازار کار/ گسترش دامنه مهارت آموزی در بین جوانان و نوجوانان
  • چهارشنبه 4 تیر 1399
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی لنجان گفت: کاهش بیکاری در کشور بستگی به گسترش دامنه مهارت آموزی و بارورسازی توانمندی‌های جوانان و نوجوانان دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد لنجان، سیدمسعود داودی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی لنجان در نشست صمیمانه با مدیریت آموزش و پرورش زرین شهر با تأکید بر جایگاه ویژه مهارت آموزی در نظام آموزشی کشور گفت: آموزش در بارورسازی توانمندی‌های نیروی انسانی نقش مؤثری را ایفا می‌کند، لذا هر چقدر بر توانمندی نیروی انسانی افزوده شود به همان میزان، بازدهی آن در حوزه‌های تولیدی، صنعتی و اقتصادی و تحقق شعار سال بیشتر خواهد شد.

داودی با تأکید بر افزایش درک دانش آموزان نسبت به مهارت آموزی، تصریح کرد: هدایت جوانان به سمت رشته‌های مهارتی به منظور توانمندسازی، ارتقاء سطح خودباوری و تقویت روحیه کار، تلاش، فرهنگ و مسئولیت پذیری نیازمند آگاهی بخشی است. زیرا کاهش بیکاری در کشور بستگی به گسترش دامنه مهارت آموزی در بین جوانان و نوجوانان دارد.

وی با اشاره به تقویت مهارت‌های جوانان با رویکرد کارآفرینی و اشتغال تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی لنجان با رویکرد کم کردن فاصله آموزش‌های مهارتی با صنعت و بازار کار، به دنبال توسعه مهارت‌های منجر به اشتغال با محوریت آموزش‌های مهارتی به دانش‌آموزان و دانشجویان است.

وی خاطرنشان کرد: برای پرورش جوانانی کارآمد که بتوانند آینده روشنی را برای کشور ترسیم کنند، باید به فکر راه‌های افزایش مهارت دانش آموزان و دانشجویان در فرآیند تعلیم و تربیت بود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی لنجان با بیان اینکه توسعه انسانی رکن اصلی توسعه پایدار است، خاطرنشان کرد: نیاز کشور به توسعه پایدار و اشتغال، نقش و اهمیت هنرستان‌ها را دو چندان می‌کند. لذا از آنجاییکه رشته‌های فنی و حرفه‌ای از ضروریات آموزش و پرورش است؛ دانشگاه آزاد اسلامی لنجان با تأسیس و راه اندازی هنرستان های سما در شهرستان در مسیر توسعه مهارت آموزی و توانمندسازی دانش آموزان در کنار آموزش و پرورش گام برخواهد داشت.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی لنجان تأکید کرد: همواره باید به این نکته توجه کنیم که کارآموزی لزوماً نمی‌تواند کلید ایجاد اشتغال و رونق تولید باشد. آموزش عالی در کنار آموزش و پرورش باید تلاش کنند همگام با روند توسعه علوم، فنون و تکنولوژی در کشور نسبت به بروزرسانی نیروی انسانی و تجهیزات تلاش کرده و رشته‌های تحصیلی منطبق بر نیاز بازار کار را بر اساس نیازسنجی آموزش افزایش دهند.

ایرج شاهمرادی مدیر آموزش و پرورش زرین شهر با اشاره به مقوله مهارت‌یابی و ارتقای بهره‌وری تأکید کرد: واقعیت امر این است که به فراخور نیاز جامعه و کشور، دانشجو و نیروی انسانی تحصیلکرده، در بازار کار جذب نشده و به نوعی شاهد افزایش دانشجوهای فارغ‌التحصیل بدون مهارت کافی در بسیاری از حوزه‌ها هستیم. لذا ضرورت دارد هدایت تحصیلی صحیح و افزایش میزان مهارت افزایی با جدیت هر چه تمام‌تر پیگیری شود.