مدیرکل امور کتابخانه ها و علم سنجی خبر داد

ارزیابی و رتبه بندی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری

تصویر مطلب ارزیابی و رتبه بندی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری
  • چهارشنبه 1 مرداد 1399
مدیرکل امور کتابخانه ها، مجلات، انتشارات علمی و علم سنجی گفت: خودارزیابی به عنوان بخشی از ارزیابی سالانه نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی جهان مدیرکل امور کتابخانه ها، مجلات، انتشارات علمی و علم سنجی از خودارزیابی استانی نشریات علمی دانشگاه در سال جاری خبر داد و گفت: امسال نیز همانند سال های گذشته نشریات علمی دانشگاه با استفاده از شاخص های علمی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: با هدف مشارکت بیشتر واحدها برای رفع کمبودهای مؤثر بر ارتقا مجلات، خودارزیابی استانها نیز در دستور کار قرار گرفته و از آن بعنوان بخشی از ارزیابی سالانه بهره گرفته خواهد شد.

دکتر جهان اظهار داشت: فرم خودارزیابی استانی نشریات بر اساس شاخص های ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تنظیم و به استان ها ارسال شده است. در این ارزیابی شاخص هایی مثل میزان تمرکز موضوعی نشریه، انتشار منظم و به موقع نشریه، پراکندگی جغرافیایی و سازمانی اعضای هیات تحریریه، مرتبه علمی و شاخص h اعضای هیأت تحریریه، بازه زمانی بررسی اولیه مقاله، فرآیند داوری، میزان بهره گیری از نرم افزارهای مشابهت یاب، میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و وضعیت نشریه در گوگل اسکالر مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: نتایج ارزیابی و وضعیت انتشار نشریات هر سال از طریق سامانه eval.journals.iau.ir اطلاع رسانی می شود و در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی دارای 390 عنوان نشریه علمی است که از این تعداد 3 عنوان در فهرست نشریات ISI- JCR، 13 عنوان در فهرست ESCI، 1 عنوان در پایگاه PubMed و 19 عنوان در پایگاه Scopus نمایه هستند.