تصویر مطلب رئیس شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی: کار فرهنگی با بخشنامه و آیین نامه انجام نمی شود
  • چهارشنبه 12 آذر 1393
  دکتر طباطبایی با بیان اینکه کار فرهنگی با پشت میز نشستن و بخشنامه صادر کردن انجام نمی شود، گفت: یکی از ویژگی های خاص امام (ره) تاکید بر واجبات دین بود، اما امروز متاسفانه جامعه ما به سمت تاکید و توجه زیاد به سمت مستحبات دین رفته است.

به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طباطبایی رئیس شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هم اندیشی معاونان و مسئولان فرهنگی سازمان سما با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی امری بسیار مهم و دشوار است، گفت: برای اقدام و فعالیت فرهنگی باید ابتدا این مقوله را به دقت تعریف کنیم و مشخص کنیم که آیا کار فرهنگی همان فعالیت های دینی است و یا موضوعی عام تر و گسترده تر است.

وی افزود: به طور حتم منظور از فرهنگ علاوه بر مسائل دینی موضوعات اخلاقی، عرف عادت و آیین و رسوم نیز هست و در فعالیت های فرهنگی باید به این موضوعات نیز توجه کنیم.

رئیس شورای راهبردی زنان فرهیخته با بیان اینکه اگر امروز در جامعه با توجه به حجم گسترده فعالیت های فرهنگی نتایج مناسبی عاید کشور نمی شود، گفت: باید بررسی کنیم که چرا در موضوعات فرهنگی و نتایج حاصل از آن رشد چشمگیری نداشته ایم  و چرا هزینه اقدامات فرهنگی به مراتب بیش از نتایج به دست آمده است.

وی با تاکید بر اینکه باید تعریف جامع و کاملی از کار فرهنگی داشته باشیم، به آسیب شناسی وضعیت موجود فرهنگی در کشور اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز که گریبانگیر جامعه ما شده است، عدم تطابق نظر و عمل در موضوعات فرهنگی است در این سالها اگرچه در مباحث نظری بسیار قوی عمل کردیم ولی در مقام عمل و انجام این نظریات بسیار ضعیف بودیم و این فاصله یکی از نقاط ضعف در بحث اقدامات فرهنگی در کشور است.

رئیس شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: از نگاه و منظر بنیانگذار انقلاب اسلامی اگر حکومت اسلامی در مسائل اخلاقی پیشرفت نکند به پیروزی واقعی نرسیده است و این موضوع به خوبی اهمیت و نقش کلیدی اخلاق را در جامعه نشان می دهد.

وی با بیان اینکه اگر به دنبال محور قرار دادن اخلاق در امور فرهنگی هستیم باید اخلاقی زیستن را بیاموزیم، گفت: برای تحقق این هدف مهم باید در نخستین گام رفتار و گفتار خود را اخلاقی کنیم و اخلاق را زیربنا فرهنگ و امور فرهنگی قرار دهیم.

کار فرهنگی با بخشنامه و آیین نامه انجام نمی شود

دکتر طباطبایی در تشریح راهکارهای موجود برای آموزش اخلاقی زیستن به فرزندان، افزود: کار فرهنگی با بخشنامه و آیین نامه انجام نمی شود. برای این منظور باید کار اخلاقی را از خودمان شروع کنیم و تا گفتار و کردار ما منادیان فرهنگ و اخلاق مطابق هم نباشد به طور حتم مخاطبان به سخنان ما گوش نخواهند داد.

وی با بیان اینکه در قبل از انقلاب و سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی حس نوع دوستی در میان مردم بسیار بیشتر بود، ادامه داد: ارزش های اخلاقی را باید از دوران کودکی به فرزندان خود بیاموزیم باید کودکان ما با ارزش هایی از قبیل نوع دوستی، گفتگو، کمک به هم نوع، اندیشیدن، سکوت کردن آشنا شوند و این آشنایی باید از طریق عمل و کردار ما به عنوان منادیان اخلاق به آنها آموزش داده شود.

دکتر طباطبایی تصریح کرد: آن چه که امام (ره) را در تمامی قلوب جای داد عامل بودن ایشان به آموزه های اخلاق بود، آموزه‌هایی که ایشان منادی آنها بود و در عمل خودش به خوبی به آنها عمل می کرد.