28/06/2020 11:47

دکتر دهقانی فیروزآبادی:

هسته های اعضای هیأت علمی در تولید بذر به صورت «شرکت» فعالیت کنند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیشنهاد می شود در مسئله بذر، هسته هایی که حول اعضای هیأت علمی شکل می گیرد، به صورت «شرکت» فعالیت کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه کمیته بذر دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز به ریاست دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور برخی رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در این جلسه با بیان اینکه بحث بذر در دانشگاه آزاد اسلامی با یک سیاست‌گذاری کلان درخصوص هماهنگی با نهادهای بالادستی، نیازسنجی و... اجرا خواهد شد، گفت: در این زمینه یک پروژه کلان وجود دارد که دکتر پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مدیر این پروژه است. همچنین شرکت «نگین بذر دانش» در این پروژه با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارد.

وی ادامه داد: در این زمینه، زیر پروژه‌هایی وجود دارد که در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سطح کشور براساس پتانسیل استان در مبحث بذر پیگیری می شود.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم پیش‌برد امور مربوط به کمیته بذر در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: برنامه کلان این پروژه شامل ارزش کلان، هزینه ها، دستاوردهای دانشگاه، مشخص شدن وظایف هر کدام از واحدهای دانشگاهی در این پروژه و... باید توسط دکتر نجفی به شورای مدیریت فعالیت های دانش بنیان دانشگاه ارسال شود تا پس از بررسی مصوب و ابلاغ شود.

دکتر دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: فاز بعدی طرح کمیته بذر، ارسال طرح فناورانه دانش بنیان واحدهای دانشگاه به شورای مدیریت دانش بنیان است. این طرح باید شامل امکانات، برنامه کسب‌وکار، نیروی انسانی، زمان‌بندی، ارزش محصول، جنبه های آموزشی و پژوهشی طرح و... باشد. این طرح نیز پس از مصوب شدن در شورای مدیریت فعالیت های دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی، ابلاغ خواهد شد. پس از ابلاغ، واحدها می توانند از تمامی قوانین «آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری» استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مدل موفق در برنامه بذر در دانشگاه آزاد اسلامی، مدل احترام گذاشتن به منفعت خصوصی افراد است، گفت: پیشنهاد می شود در مسئله بذر، هسته هایی که حول اعضای هیأت علمی دانشگاه شکل می گیرد، به صورت «شرکت» فعالیت کنند تا افراد در سود و زیان پروژه شریک باشند و انگیزه همکاری داشته باشند.